Правоохоронці склали першу підозру російському археологу за знищення культурної спадщини в Криму, - Євгенія Кравчук
Правоохоронці склали першу підозру російському археологу за знищення культурної спадщини в Криму, - Євгенія Кравчук

Правоохоронці склали першу підозру російському археологу за знищення культурної спадщини в Криму, - Євгенія Кравчук

Окрім правосуддя це означає, що інформація про злочини російських «науковців» буде поширена через Інтерпол, тож їм можна забути про виїзди на наукові семінари і виставки закордон.

Українські правоохоронці склали першу підозру російському археологу за злочин проти української культурної спадщини у тимчасово окупованому Криму. 

Про це повідомила народна депутатка, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційні політики Євгенія Кравчук у Фейсбуці. 

«Складена перша підозра російському археологу за злочин проти української культурної спадщини в Криму! Особливо приємно отримати про це інформацію в день, коли в Ризі успішно пройшов Третій Парламентський Саміт Міжнародної Кримської Платформи – за участі 40 делегацій з усіх куточків світу», - написала Євгенія Кравчук.

Усім відомо, як Росія руйнує, нищить та краде об’єкти культурної спадщини з тимчасово окупованих територій України, зазначила народна депутатка. «Незаконні археологічні розкопки на території Криму – це частина цієї злочинної діяльності. Всі факти таких протиправних розкопок належним чином документуються українськими службами в рамках окремих кримінальних проваджень. Наразі встановлено, що лише на одному об’єкті археологічної спадщини, у період з 2014-2019 р.р., визначено збитків на суму понад 200 мільйонів гривень!», - повідомила вона

Кравчук також акцентувала на важливості того, що «зрушилось з місця питання притягнення до відповідальності російських «науковців-археологів». В одному з проваджень складено підозру у вчиненні злочину проти культурної спадщини України російському «археологу», який нищить культурну спадщину та самобутність України та українського народу!». Вона пояснила, що окрім правосуддя це означає, що інформація про злочини буде поширена через Інтерпол іноземним правоохоронцям і таким «науковцям» можна забути про виїзди на семінари і виставки закордон.

Народна депутатка висловила вдячність СБУ, прокуратурі АР Крим та міста Севастополя, які спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в АР Крим та місті Севастополі «роблять дуже важливу справу».

Фото: фейсбук-сторінка Євгенії Кравчук

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
СБУ Крим російська агресія Прокуратура Нацполіція
Джерело матеріала
loader