Яка користь від півня: 3 причини, через які він має бути в курнику
Яка користь від півня: 3 причини, через які він має бути в курнику

Яка користь від півня: 3 причини, через які він має бути в курнику

Його роль у курнику далеко не обмежується питанням несучості.

Ви дізнаєтеся:

Багато фермерів-початківців задаються питанням: чи можна тримати курей без півня і як це впливає на несучість. Його роль у курнику далеко не обмежується питанням несучості.

Чи несуть кури яйця без півнів?

Куряча фізіологія така, що самки виробляють яйця незалежно від наявності півня. Яйця являють собою незапліднені яйцеклітини, вкриті захисними оболонками. На птахофабриках кури не контактують із півнем, але це не заважає їм відкладати до 300 яєць на рік. Таким чином, кури несуться без півня, але такі яйця не можуть розвинутися в пташенят, пише портал агрокорм.

Для чого потрібен півень для курей?

Незважаючи на те, що півень не впливає на виробництво яєць, його роль у курнику залишається значущою. Головна функція півня - запліднення яєць для виведення потомства. Якщо в господарстві планується розводити курчат, без півня не обійтися. Тільки запліднені яйця здатні розвинутися в ембріони, з яких потім вилуплюються курчата.

Яка користь від півня?

Крім функції запліднення, півень виконує й інші важливі завдання в курнику:

Чому півні вранці кукурікають?

Усе просто: півень кукурікає, тому що в нього є внутрішній годинник, який допомагає йому передбачати схід сонця. Як і всі птахи, півні співають - або кукурікають - у добовому циклі. Майже всі тварини мають такі цикли активності (циркадні ритми), які приблизно повторюють цикл дня і ночі.

Яку функцію виконує півень у курнику?

Півень відіграє ключову роль у підтримці соціальної структури зграї та забезпеченні безпеки. Без півня кури можуть стати агресивними один до одного і можуть піддаватися атакам хижаків. Півень допомагає зберігати спокій і порядок у зграї.

Джерело матеріала
loader
loader