365 років трендів на спальню: як змінювалася мода на інтер'єр
365 років трендів на спальню: як змінювалася мода на інтер'єр

365 років трендів на спальню: як змінювалася мода на інтер'єр

Так, у тіктоці Universo AI опублікував відео, який вигляд мала спальня у 1735 році та чим буде відрізнятися інтер'єр у 2100 році. Зазирнути у минуле і майбутнє вдалося за допомогою засобів штучного інтелекту.

Як змінювався трендовий інтер'єр у спальні

Інструменти штучного інтелекту (ШІ) допомогли побачити, який вигляд мав трендовий інтер'єр XVIII сторіччя, а який – у майбутньому. Цікаво, що з 1735 року й протягом майже 200 років популярними були ліжка з балдахінами, а комплекти постільної білизни були яскравих кольорів. Водночас стіни залишалися бежевими або світло-коричневими.

Близько з 1920-х років тренд на балдахіни відходить у минуле. Натомість ліжка стають більш схожими на сучасні. Також у кімнатах почали відмовлятися від ліпнини на стелях. Водночас з 1960-х років вагомий вплив на тренди в інтер'єри вніс стрімкий розвиток у різних сферах. Культура хіпі, стиль диско та тяга до всього яскравого віддзеркалювалася в інтер'єрах.

Натомість з кінця 1990-х – початку 2000-х інтер'єр у спальнях, як вважає штучний інтелект, стає стриманим. Яскраві кольори відходять у минуле, а натомість пастельні, сірі та білі відтінки стають основними у спальні.

Що стосується майбутнього, то штучний інтелект припускає, що розвиток технологій відображатиметься й у дизайні. Гаджети, незвичайне освітлення та нові розробки будуть впроваджуватися в інтер'єр, щоб зробити життя комфортнішим.

ШІ показав, як за 365 років змінюються тренди в інтер'єрі: дивіться відео

Звісно, це відео має виключно розважальний характер. У сучасному світі тренди змінюються настільки швидко, що навіть інструментам штучного інтелекту складно припустити, що буде популярним у майбутньому.

Джерело матеріала
loader