У Білорусі “українських диверсантів” засудили до 20 років колонії
У Білорусі “українських диверсантів” засудили до 20 років колонії

У Білорусі “українських диверсантів” засудили до 20 років колонії


Батько та син нібито брали участь в операції СБУ і мали вчинити теракти на території Росії та Білорусі.

У Гомельському обласному суді Білорусі до 20 років колонії засудили двох українців – батька та сина – за нібито диверсійно-розвідувальну діяльність. Про це у середу, 23 жовтня, повідомляє білоруське державне агентство .

Зазначається, що чоловіків затримали в районі кордону з Україною у середині лютого цього року. У них начебто були при собі вибухові пристрої.

“У складі цієї диверсійно-розвідувальної групи – громадяни України, Білорусі та їх посібники. У них виявлено вибухові пристрої та інші засоби ураження. Серед затриманих – громадяни України батько та син Сергій та Павло Кабарчуки”, – йдеться у повідомленні.

Білоруське КДБ заявляє, що вибухові пристрої нібито призначалися для скоєння терактів на території Росії та Білорусі, а закидання диверсійно-розвідувальної групи до Білорусі через кордон було організовано Службою безпеки України.

Усі засідання суду проходили у закритому форматі. 23 жовтня у Гомельському обласному суді чоловікам оголосили вирок. Батько і син визнані винними за всіма статтями, що їм інкримінуються. Остаточно кожному із фігурантів призначено покарання у вигляді 20 років позбавлення волі з відбуванням у виправній колонії за умов посиленого режиму, а також по 700 БВ штрафу.

Нагадаємо, у липні в Білорусі німця засудили до страти за звинуваченням у “тероризмі”. Чоловік був військовим лікарем Німецького Червоного хреста.

У Білорусі українця заочно засудили до 25 років за підрив літака А-50



Теги за темою
Білорусь українці
Джерело матеріала
loader
loader