Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024
Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024

Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024

25 жовтня, до Дня української писемності та мови, відбудеться найбільший український флешмоб — Радіодиктант національної єдності 2024, долучитись до якого можуть усі охочі.

Як повідомляє корпоративний сайт Суспільного, щоб написати Радіодиктант національної єдності 2024, потрібно  25 жовтня об 11:00 за київським часом увімкнути зручний для вас майданчик трансляції.

Як доєднатися до радіодиктанту

Суспільне мовлення запропонувало всі можливі формати для участі в радіодиктанті:

Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024 - Фото 1

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант називатиметься «Магія голосу». Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024 - Фото 2

Інформаційне агентство «Укрінформ» також запрошує усіх охочих разом із ним долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності 25 жовтня 2024 року об 11:00. Наразі триває реєстрація на захід. Кількість місць обмежена.

Мета радіодиктанту — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Особливо важливо зараз об'єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився попри небезпеку, й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях. 

Куди надсилати свій написаний диктант

28 жовтня об 11:00 на сайті «Українського радіо» та сайті «Суспільне Культура» буде оприлюднено текст Радіодиктанту національної єдності, за яким можна самостійно перевірити свої результати.

А якщо хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

— надіслати текст Радіодиктанту паперовим листом на адресу: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 26. Важливо, щоб на штемпелі була дата не пізніше 27 жовтня;

— сфотографувати / відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу rd@suspilne.media

Ви також можете зробити фото чи відео того, як ви пишете Радіодиктант національної єдності або готуєтеся до нього, та опублікувати в соціальних мережах із гештегом #пишеморазом, #радіодиктант2024.

Як можна долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024 - Фото 3

У 2023 році на перевірку тексту радіодиктанту на «Українське радіо» надійшло 20 тисяч листів, з них 3 тисячі паперових.

Міністри, народні депутати, військовослужбовці, актори й актриси в різних куточках України та за кордоном долучилися до написання радіодиктанту. «Детектор медіа» зібрав відгуки в соціальних мережах про те, як пройшло написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Торік без помилок радіодиктант написали Христина Гоянюк та Галина Шура, а Олеся Жуковська, Євгенія Антонюк, Вікторія Норичка, Іванна Рубан та Юлія Шевченко припустились лише однієї помилки.

Фото: Суспільне

 

Читайте також
Суспільне оголосило авторку та читця Радіодиктанту національної єдності 2024
Всеукраїнський радіодиктант національної єдності цього року відбудеться 25 жовтня
Найпопулярніші тексти року про Суспільне на «Детекторі медіа»: «Євробачення», радіодиктант і спорт
Переможці Радіодиктанту національної єдності 2023 отримають подарунки від Суспільного
Жодної помилки в Радіодиктанті національної єдності 2023 не припустилися дві учасниці
Трансляція радіодиктанту на платформах Суспільного об’єднала більше ніж пів мільйона українців
Олексій Гнатковський: Бути голосом Радіодиктанту національної єдності — велика честь і велика відповідальність
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader