Українські роботодавці переорієнтувалися на чоловіків за 60 років, – демограф
Українські роботодавці переорієнтувалися на чоловіків за 60 років, – демограф

Українські роботодавці переорієнтувалися на чоловіків за 60 років, – демограф

Про це розповіла директор Інституту демографії та соціальних досліджень Національної академії наук України Елла Лібанова в інтерв'ю Spiegel. Вона зауважувала, що зараз роботодавці активно шукають працівників старших за 60 років.

Чому роботодавці шукають працівників за 60 років

Лібанова розповіла, що на робочих місцях мобілізованих чоловіків зараз замінюють жінки та чоловіки старшого віку – саме на них роботодавці тепер спрямовують свої зусилля.

З погляду роботодавця, ідеальний працівник сьогодні – це той, кому вже виповнилося 60 років і тому його не можна призвати в армію,
– розповіла вона.

У Мінекономіки вважають, що Україні зараз бракує близько 4,5 мільйона працівників, проте, за словами Лібанової, дефіцит робочої сили був помітний ще до початку війни.

Вона також зазначила, що протягом перших двох тижнів війни з України виїхало 1,5 мільйона людей, і наразі не спостерігається значних змін у темпах міграції.

Щодо міграції всередині країни, спочатку велика кількість людей переїжджала з північно-східних і південно-східних регіонів переважно до західних областей України. Однак з осені 2022 року все більше людей почали оселятися в центральних регіонах.

У Києві, за словами демографа, проживає майже стільки ж людей, як і до війни, хоча кияни виїхали, а їхні місця зайняли переселенці з інших регіонів.

Стабільна робота та гідні умови праці формують надійний фундамент для успішної кар'єри."МакДональдз" пропонує своїм співробітникам не лише конкурентну заробітну плату, а й великий пакет бенефітів. Зокрема корпоративне медичне страхування, безплатні курси англійської мови, мотиваційні програми та можливість отримати додатковий щомісячний бонус. "МакДональдз" – це місце, де люди не просто працюють, а відчувають підтримку та турботу!

Джерело матеріала
loader