Знайти квартиру стане викликом: популярне французьке місто посилює умови короткострокової оренди
Знайти квартиру стане викликом: популярне французьке місто посилює умови короткострокової оренди

Знайти квартиру стане викликом: популярне французьке місто посилює умови короткострокової оренди

Паян каже, що хоче перешкодити власникам квартир, що орендують житло, "заробити гроші на жителях Марселя". Про це повідомляє Euronews.

У Марселі посилять вимоги до короткострокового житла

Мер французького Марселя Бенуа Паян заявив про необхідність зобов'язати орендодавців, які здають нерухомість на Airbnb, викупити іншу нерухомість і виставити її в довгострокову оренду.

Я збираюся зобов’язати всіх, хто хоче здавати в оренду нерухомість на Airbnb, купити квартиру та здати її в довгострокову оренд. Я використаю все, що дозволяє мені закон, як зброю... Це змусить їх припинити бажання заробляти на жителях Марселя,
– сказав він.

Наразі мешканці Марселя, які хочуть здавати своє житло на Airbnb, стикаються мають подавати заявку на зміну цільового призначення в мерію. Мер Бенуа Паян, який вступив на посаду у 2020 році, повідомляє про значне зростання кількості відмов у задоволенні таких запитів. Якщо до його приходу на посаду було відхилено лише 4% заявок, то за його правління ця цифра зросла до 82%.

План Паяна щодо боротьби з овертуризмом

У Марселі, що нагадує зусилля Парижа, створили "бригаду Airbnb", яка має на меті виявляти незаконні оголошення про оренду житла. Ця ініціатива стала наслідком тривалої юридичної боротьби Парижа з онлайн-платформою, що завершилася рішенням Європейського суду, який зобов'язав видавати місцевий дозвіл на короткострокову оренду нерухомості.

У Марселі посилять правила щодо короткострокової орендиУ Марселі посилять правила щодо короткострокової оренди / Фото Unsplash

У всій Франції діють суворі правила, що регулюють оренду житла через Airbnb, хоча місцева влада залишає за собою можливість встановлювати власні додаткові правила. Останніми роками дедалі більше мерів та органів місцевого самоврядування обирають саме такий підхід, намагаючись розв'язати проблему дефіциту житла та пом'якшити вплив надмірного туризму.

Так, у Парижі були прийняті правила, що обмежують кількість днів, на які власники житла можуть здавати своє основне житло на таких платформах, як Airbnb. Крім того, власники нерухомості, які користуються цим сервісом, зобов'язані декларувати свої доходи від оренди місцевим податковим органам.

Сам Airbnb також надає французькій податковій інспекції відомості про всі річні орендні платежі.

Теги за темою
Туризм
Джерело матеріала
loader
loader