Українки опановують професію тракториста
Українки опановують професію тракториста

Українки опановують професію тракториста

На Вінниччині 14 жінок опановують професію тракториста, повідомляє Вінниця ТБ.

"В селі Гущинці на Вінниччині 14 жінок проходять навчання на трактористок у місцевому вищому професійному училищі. Програма фінансується урядом Японії в рамках ініціативи ООН", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення навчання і складання іспитів, жінки отримають посвідчення тракториста і зможуть працювати на тракторах у сільськогосподарських підприємствах регіону, заповнюючи дефіцит кадрів в аграрному секторі.

Навчання розпочалося у вересні 2024 року, і триватиме 7,5 місяців. За цей час учениці пройдуть теоретичний курс, вивчать ПДР, а також опанують практичні навички керування тракторами. Вони отримають категорії А1 і А2, що дозволять працювати на легких і важких тракторах.

Раніше повідомлялося, що вУкраїні безкоштовно навчатимуть жінок на водіїв автобусів. Це безкоштовна програма, спрямована на розвиток навичок жінок у відповідь на дефіцит кадрів, що виник через вторгнення Росії в Україну. Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, або шість тисяч співробітників.

Крім того, ми писали, що посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний допустивмобілізацію жінок в Україні, щоб врятувати Європу від війни.

Джерело матеріала
loader