У WhatsApp з'явиться нова функція, яка дозволить зберігати контакти в додатку
У WhatsApp з'явиться нова функція, яка дозволить зберігати контакти в додатку

У WhatsApp з'явиться нова функція, яка дозволить зберігати контакти в додатку

Нова функція, яка незабаром буде запущена, дозволяє зберігати контакти на будь-якому пристрої, де буде WhatsApp

WhatsApp оголосив про нову функцію, яка дозволить користувачам зберігати контакти безпосередньо в додатку. Це означає, що навіть якщо ви втратите свій телефон або прив'яжете новий пристрій до свого основного номера, ви побачите всі свої контакти, що зберігаються в хмарному сховищі WhatsApp.

Про це повідомляє The Tech Crunch.

«До цього часу WhatsApp використовував для синхронізації контактів контактну книгу на телефоні. Якщо нова людина надсилала вам повідомлення в додатку, і ви хотіли зберегти її дані, інформація зберігалася локально на вашому пристрої», — йдеться у повідомленні. 

Нова функція, яка незабаром буде запущена, дозволяє зберігати контакти на будь-якому пристрої, де буде WhatsApp. Також можна буде синхронізувати контакти, збережені у WhatsApp, зі своїм телефоном.

WhatsApp заявив, що розробив нову зашифровану систему зберігання даних під назвою Identity Proof Linked Storage (IPLS) для безпечного збереження контактів. Коли користувачі зберігають контакт, система генерує ключ шифрування на пристрої. Отримання ключа ґрунтується на автентифікації клієнтом свого первинного пристрою.

Компанія також заявила, що ця технологія дозволить зберігати контакти за іменами користувачів. Тобто не потрібно буде ділитися своїм номером телефона, коли надсилаєте комусь повідомлення.

Конкуренти WhatsApp, Signal і Telegram, уже давно пропонують користувачам можливість ділитися з кимось своїм іменем користувача, не розкриваючи при цьому своїх контактних даних.

Нагадаємо, що компанія Meta вже запровадила в месенджері «Вотсап» фони для інструмента відеодзвінка, а також фільтри для їх створення.

Фото: месенджери на смартфоні / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader