Астронавти місії Crew-8 готуються до приземлення після 7 місяців на орбіті
Астронавти місії Crew-8 готуються до приземлення після 7 місяців на орбіті

Астронавти місії Crew-8 готуються до приземлення після 7 місяців на орбіті

Екіпаж Crew-8 збирається повернутися на Землю цієї п’ятниці за допомогою парашутного приземлення після більш ніж семи місяців у космосі, а остаточні умови відправлення залежатимуть від майбутнього прогнозу погоди. Команда МКС готується до відстикування, а інші члени беруть участь у поточних космічних дослідженнях.

Керівники місії NASA та SpaceX планують почати зворотну подорож космічного корабля Dragon Endeavour із чотирма членами Crew-8 у середу, 23 жовтня. Поки погодні умови біля узбережжя Флориди покращуються, офіційні особи чекають остаточного звіту про погоду, який очікується на початку середи, перш ніж підтвердити час відстикування та місце приземлення екіпажу.

Члени екіпажу Crew-8 — астронавти NASA Меттью Домінік, Майк Барратт, Жанетт Еппс і космонавт Роскосмосу Олександр Гребенькін — завершують семи з половиною місяців дослідницьку місію, яка розпочалася з їх запуску на борту Dragon 3 березня. Домінік керуватиме космічним кораблем, а Барратт — пілот, а Еппс і Гребенькін — спеціалісти місії, коли вони повернуться на Землю для приземлення з парашутом, яке очікується в п’ятницю. Точний час і місце приземлення ще встановлюються.

Четвірка, яка повертається додому, знову прокинулася пізно у вівторок, змінюючи сон, щоб пристосуватись до діяльності, що від’єдналася у позаробочий час. Командир Експедиції 72 Суні Вільямс і бортінженери Бутч Вілмор, Дон Петіт і Нік Хейг, усі астронавти NASA, також прокинулися пізно, коли вони готуються допомогти членам Екіпажу-8 і підготувати Міжнародну космічну станцію до відстикування Dragon.

Троє космонавтів, які залишилися в орбітальній лабораторії, бортінженери Олексій Овчінін, Іван Вагнер і Олександр Горбунов, дотримувалися звичайного графіка у вівторок, зосереджуючись на космічній науці та обслуговуванні орбіти. Овчинін і Вагнер по черзі вранці прикріплювали собі датчики, які вимірювали частоту дихання.

Після цього Овчінін спостерігав за наслідками природних і антропогенних впливів на Землю за допомогою гіперспектрометра, а Вагнер пакував сміття всередину вантажного корабля «Прогрес 88». Горбунов підключив до себе датчики для 24-годинного сеансу вимірювання пульсу та артеріального тиску, а потім обслуговував компоненти вентиляції в науковому модулі «Наука».

Джерело матеріала
loader
loader