У соцмережах розпочався флешмоб до Дня української мови та писемності
У соцмережах розпочався флешмоб до Дня української мови та писемності

У соцмережах розпочався флешмоб до Дня української мови та писемності

Флешмоб у соцмережах з гештегом #мовавільних триватиме до 31 жовтня.

До Дня української писемності та мови, який щороку відзначають 27 жовтня, Міністерство культури та стратегічних комунікацій ініціювало у соціальних мережах флешмоб #мовавільних. Взяти участь у ньому можна до 31 жовтня, повідомила пресслужба МКСК.

Щоб приєднатися до флешмобу #мовавільних, потрібно опублікувати у соціальних мережах «Інстаграм», «Фейсбук» або X допис із рядками свого улюбленого вірша українською мовою. Також можна записати відео з декламацією цих рядків або поділитися фотографією, яка відображає дух флешмобу.

«Додавайте хештег #мовавільних та позначайте сторінку МКСК у своєму дописі», — зазначено у повідомленні.

До 5 листопада триватиме «Тиждень української мови у Вікіпедії», який проводиться громадською організацією «Вікімедіа Україна» спільно з МКСК, щоб розширити та покращити україномовний розділ Вікіпедії. Щоб долучитися, потрібно зареєструватися, та створити чи поліпшити принаймні одну статтю на тему української мови або літератури. Читайте детальніше про умови, вимоги до статей та призи на сторінці проєкту у Вікіпедії.

Також з 22 по 31 жовтня відбудеться ряд і інших тематичних заходів та комунікаційних активностей. З їх розкладом можна ознайомитись на сайті МКСК.

24 жовтня у Навчально-науковому Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудеться панельна дискусія з молоддю на тему «Українська мова як складова національної ідентичності та безпеки країни» за участі представників Молодіжної ради МКСК.

25 жовтня усі громадяни можуть долучитися до написання Радіодиктанту національної єдності, який розпочнеться об 11:00.

  • Читайте також: Як долучитись до написання Радіодиктанту національної єдності 2024

Мета радіодиктанту — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. Особливо важливо зараз об'єднати всіх наших земляків: тих, хто був змушений покинути свої домівки й виїхати за кордон, тих, хто лишився попри небезпеку, й тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності 2024 стала письменниця Оксана Забужко. Радіодиктант називатиметься «Магія голосу». Читатиме його поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Фото: флешмоб до Дня української писемності та мови /МКСК

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги за темою
Соцмережі
Джерело матеріала
loader