У Франції розділились думки щодо депутата, якого спіймали на купівлі наркотиків
У Франції розділились думки щодо депутата, якого спіймали на купівлі наркотиків

У Франції розділились думки щодо депутата, якого спіймали на купівлі наркотиків

Французькі політики глибоко розділилися в думках щодо долі депутата Енді Кербрата, якого минулого тижня спіймали на купівлі синтетичних наркотиків, і щодо того, чи повинно це стати приводом для його відставки.

Про це повідомляє AP, інформує "Європейська правда".

Кербрат, член ліворадикальної партії "Нескорена Франція", визнав ці факти у вівторок, перепросивши у своїх виборців і пояснивши своє вживання наркотиків "особистими проблемами і психологічною вразливістю".

34-річний депутат також заявив, що "боротиметься зі своєю залежністю" і "дотримуватиметься протоколу лікування", перш ніж відновить свою парламентську діяльність.

Ліві депутати прийняли аргументи Кербрата, зокрема, лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меленшон висловив свою "дуже дружню підтримку" боротьбі із залежністю.

Представниця "зелених" Сандрін Руссо сказала журналістам, шо не вважає, що Кербрат повинен піти у відставку.

За її словами, люди, які вживають синтетичні наркотики, часто "вразливі" і "іноді мають психологічні проблеми".

Однак інші категорично не згоді з цими аргументами.

Зокрема, очільник МВС Франції Бруно Ретайо закликав Кербрата "усвідомити наслідки своїх дій".

"Депутат зобов'язаний подавати приклад.

У той час як наркозлочинність панує у Франції, супроводжуючись процесією насильства, неприпустимо бачити законодавця, який купує синтетичні наркотики у вуличного дилера", – зазначив міністр.

Законодавець від партії "Республіканці" Лоран Якобеллі сказав, що, хоча Кербрат, можливо, потребує лікування, "він насамперед винен, оскільки порушив закон, і для людини, яка має ці закони писати, це досить соромно".

Джерело матеріала