Перший випадок нового штаму віспи мавп виявлено у Німеччині
Перший випадок нового штаму віспи мавп виявлено у Німеччині

Перший випадок нового штаму віспи мавп виявлено у Німеччині

Інститут Роберта Коха (RKI) оголосив про перший випадок нового штампу віспи мавп, також відомого як mpox, у Німеччині. Ця новина викликала занепокоєння серед громадськості та медичних експертів, незважаючи на те, що ризик розвитку нового варіанту залишається.

RKI зазначає, що попри виявлення вірусу мавпячої віспи ризику його більшого поширення наразі немає, але інститут “дуже уважно стежить за ситуацією і в разі необхідності адаптує свої рекомендації”.

В Інституті Роберта Коха не надали жодної додаткової інформації про те, коли і в кого сталося перше інфікування.

У серпні Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) вдруге за два роки оголосила mpox глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я. Це сталося після поширення його спалаху з Демократичної Республіки Конго на сусідні країни.

mpox – це зоонозний вірус, який викликає грипоподібні симптоми та висипання з хворобливими ураженнями. Раніше він був відомий як мавпяча віспа, але офіційні особи змінили назву, оскільки вона є неточною (тепер вчені вважають, що вірус походить від гризунів) і стигматизує, асоціюючи хворобу, яка непропорційно вражає темношкірих людей, з образою, яка використовується проти них. Вірус поширюється через контакт із зараженими тваринами та контакт “шкіра до шкіри”.

Теги за темою
Німеччина Здоров'я
Джерело матеріала
loader