Очільник Одеської ОВА Кіпер торік відсудив собі прокурорську пенсію — ЗМІ
Очільник Одеської ОВА Кіпер торік відсудив собі прокурорську пенсію — ЗМІ

Очільник Одеської ОВА Кіпер торік відсудив собі прокурорську пенсію — ЗМІ

Очільник Одеської ОВА Кіпер торік відсудив собі прокурорську пенсію — ЗМІ

Сьогодні він знаходиться у шорт-листі кандидатів на посаду генерального прокурора. Про те, що його кандидатуру розглядають для цієї ролі, ZN.UA повідомляло ще у квітні. 

Колишній керівник Київської міської прокуратури, а сьогодні очільник Одеської ОВА 44-річний Олег Кіпер минулого року судився з ГУ Пенсійного фонду у Чернівецькій області, аби йому перерахували стаж та призначили пенсію за вислугу років як працівникові органів прокуратури, повідомляє Obozrevatel. Адмінпозов задовольнили частково, проте Київський окружний адмінсуд  визнав Кіпера пенсіонером офіційно, рішення ухвалила суддя Лисенко Вікторія Іванівна. 

Кіпер обіймав посаду прокурора у столиці з вересня 2020-го по травень 2023-го. Оскільки провадження було відкрите у квітні 2023-го, у судовому рішенні сказано, що він "продовжує працювати в органах прокуратури України на посаді керівника Київської міської прокуратури".

А причиною позову стало те, що 13 лютого 2023-го Пенсійний фонд у Чернівцях відмовив йому у видачі пенсії. Тож тоді ще прокурор Кіпер хотів, аби до його стажу зарахували три періоди навчання в "Одеській юридичній академії" — у 2001-му, 2002-му та 2018-му роках. Для отримання пенсії йому потрібен був 25-річний стаж, з якого не менше 15 років Кіпер повинен був пропрацювати у прокуратурі. Але на той момент Пенсійний фонд оцінив його у 23 роки 3 місяці та 14 днів, з яких 21 рік 3 місяці та 22 дні — робота на посадах. 

Суд вирішив проблему, додавши до стажу Кіпера навчання на денному відділенні юрфаку, після чого трудовий стаж позивача за вислугою років збільшився до 25 років 3 місяців і 3 днів.

"У зв'язку з цим Київський окружний адміністративний суд 7 серпня 2023-го зобов'язав ГУ ПФ України в Чернівецькій області з 6 лютого 2023-го призначити Кіперу пенсію за вислугу років відповідно до ст. 86 Закону "Про прокуратуру", — інформує ЗМІ.

Нагадаємо, учора Андрій Костін написав заяву про звільнення. Олег Кіпер знаходиться у шорт-листі кандидатів на посаду нового генерального прокурора (про це ZN.UA повідомляло ще у квітні). Сьогодні перелік кандидатур складається лише з двох імен. Окрім очільника Одеської ОВА, там також є очільник Київської ОВА Руслан Кравченко, якого лобіює Олег Татаров. Тим часом Кіпера на посаді генпрокурора давно хоче бачити глава ОП Андрій Єрмак.  

Джерело матеріала
loader