Зеленський провів засідання Радбезу щодо МСЕК
Зеленський провів засідання Радбезу щодо МСЕК

Зеленський провів засідання Радбезу щодо МСЕК


На засіданні визначили перелік рішень, “які повернуть справедливість”. Президент уже затвердив їх відповідним указом.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, на якому розглянула ситуацію з медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Про це пресслужба глави держави у вівторок, 22 жовтня.

Так, голова СБУ Василь Малюк і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповіли щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень. За їхніми словами, є багато фактів зловживань і фальшивих інвалідностей посадовців.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко та міністр соціальної політики Оксана Жолнович поінформували щодо кроків, які мають бути зроблені на урядовому рівні.

Окрема увага – ситуації в системі органів прокуратури України. Щодо цього доповідав генеральний прокурор Андрій Костін.

“РНБО визначила перелік рішень, які повернуть справедливість. Президент Володимир Зеленський уже затвердив їх відповідним указом”, – йдеться у повідомленні.

Мова йде про цифровізацію процесів проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій, ретельну перевірка декларацій членів МСЕК, а також – необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців та їх перегляд, аудит відповідних пенсійних нарахувань.

Також очікуються законодавчі зміни для невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні та перегляд системи й механізму нарахувань пенсійних виплат посадовцям державних органів.

Зеленський зазначив, що відповідальність за ситуацію має бути персональною. Він доручив Шмигалю розв’язати проблему на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних міністерств, і наголосив, що потрібні кадрові рішення.

Крім того, Володимир Зеленський заявив, що має бути й політична відповідальність генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури України.

Нагадаємо, у керівниці МСЕК на Хмельниччині та її родичів виявили під час обшуків $6 млн готівкою та багато інших активів.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на випадки корупції у роботі МСЕК відреагують. Зокрема, очікуються кадрові перестановки.



Теги за темою
Україна Володимир Зеленський Відео Президент Корупція
Джерело матеріала
loader
loader