Найдешевший електромобіль Citroen відтворили у стилі ретро
Найдешевший електромобіль Citroen відтворили у стилі ретро

Найдешевший електромобіль Citroen відтворили у стилі ретро

Після моделей Jumper, Jumpy та Berlingo італійське ательє Caselani Carrosserie логічно взялося за маленький Ami.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Днями на Паризькому автосалоні Citroen представив оновлену версію свого електричного автомобільчика Ami. Італійське кузовне ательє Caselani Carrosserie вже випускає ретро-версії фургонів Citroen Jumper (набір типу H) і середньоформатними фургонами Citroën Jumpy (набір типу HG), а нещодавно й Berlingo, який воно перетворило на 2CV Fourgonnette.

Citroën Ami

 

Тепер прийшов час для перетворення електромобіля Citroen Ami у стилі знаменитих моделей французької марки 50-х років минулого століття. Один з варіантів лакований у яскраво-оранжевий колір, який нагадує колір Citroën 2CV Sport, що контрастує з чорним дахом. Другий красувався синьою фарбою по всьому кузову.

Citroën Ami Caselani

Зовнішній дизайн нагадує популярну модель Citroen Type H, яка випускалася з 1948 по 1981 рік і розійшлося по світу тиражем понад 470 тисяч екземплярів. При цьому вся технічна начинка сучасного Ami залишилася без змін.

Нагадаємо, що французький електрокар Citroen Ami дебютував у 2020 році та оснащений двигуном потужністю 8 к.с. та здатний розвивати швидкість до 45 км/год. Батарея місткістю 5,5 кВт-год забезпечує двомісній автівці запас ходу до 75 кілометрів.

Citroen Ami
Сучасний Citroen Ami

По суті це квадроцикл, що дозволяє керувати їм без водійських прав у деяких країнах Європи. В компанії Caselani Carrosserie поки не розкривають дату запуска новинки у продаж та скільки вона коштуватиме.

Джерело матеріала
loader