Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон
Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон

Гоночний болід Ferrari 248 F1 2006 титулованого німецького гонщика Міхаеля Шумахера буде продано з молотка на спеціалізованому аукціоні RM Sotheby’s. За спортивну реліквію планують отримати рекордну суму.

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон - Фото 1

Один з найуспішніших автомобілів Формули 1, які коли-небудь пілотували Міхаель Шумахер, буде проданий з аукціону в листопаді та може побити рекорд. Хоча це не єдиний F1, яким керував Шумахер, який нещодавно був виставлений на продаж, це один з останніх болідів, на якому він їздив у сезоні 2006 року.

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон - Фото 2

Цей Ferrari 248 F1 є п’ятим із восьми шасі, побудованих для сезону 2006 року

Цей Ferrari 248 F1 є п’ятим із восьми шасі, побудованих для сезону 2006 року. Він дебютував у гонці в Імолі, на четвертому етапі чемпіонату. Шумахер посів поул та здобув свою першу перемогу у чемпіонаті 2006 року. У наступній гонці на Нюрбургрингу Шумахер кваліфікувався другим, а правильна стратегія піт-стопів дозволила йому здобути чергову перемогу. Потім цей автомобіль посів друге місце на Гран-прі Іспанії, Великій Британії та Канаді, а потім на Гран-прі США Шумахер завоював ще одну поул-позицію і здобув чергову перемогу в гонці.

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон - Фото 3

На Гран-прі США Шумахер завоював поул-позицію і здобув чергову перемогу в гонці

З німецьким асом за кермом 248 F1 потім здобув перемогу на Гран-прі Франції, перш ніж вирушив у запасники після Гран-прі Угорщини. Шумахер керував автомобілем востаннє на святкуванні Ferrari Finali Mondiali у Монці наприкінці сезону.

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон - Фото 4

З німецьким асом за кермом 248 F1 здобув перемогу на Гран-прі Франції

Цей автомобіль був куплений у Ferrari приватним колекціонером у грудні 2007 року і з того часу залишався у його колекції. Він отримав сертифікат Ferrari Classiche та використовувався для кількох приватних тестових сесій на трасі Фьорано. Він також був виставлений в Автомобільному музеї Петерсена в Лос-Анджелесі у 2017 році на виставці Seeing Red: 70 years of Ferrari.

Формульний болід Міхаеля Шумахера 2006 виставили на аукціон - Фото 5

Аукціонна вартість цього Ferrari 248 F1 складає більш як 10 мільйонів доларів, а, враховуючи його родовід, він легко може стати одним з найдорожчих колись проданих автомобілів F1 Міхаеля Шумахера.

Джерело матеріала
loader