IBM представила нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу
IBM представила нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу

IBM представила нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу

Американська корпорація IBM представила у понеділок нові моделі на основі штучного інтелекту для бізнесу на тлі зростання кількості компаній, які впроваджують технологію генеративного штучного інтелекту.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

У корпорації заявили що нові моделі Granite були навчені з використанням графічних процесорів H100 від компанії Nvidia, яка нині є лідером із виробництва ШІ-чипів.

Зазначається що моделі «Granite 3.0» будуть з відкритим вихідним кодом, подібно до інших версій сімейства моделей AI Granite від IBM.

Цей підхід відрізняється від конкурентів, таких як компанія Microsoft, яка стягує з клієнтів плату за доступ до своїх ШІ-моделей.

У свою чергу IBM пропонує платний інструмент під назвою Watsonx, який допомагає запускати свої ШІ-моделі в центрах з обробки даних після їхнього налаштування.

Деякі варіанти нових моделей Granite доступні з понеділка для комерційного використання на платформі Watsonx.

Як повідомляв Укрінформ, японська корпорація Hitachi спільно з американським виробником чипів Nvidia розробила службу з обслуговування залізничних потягів із використанням технології штучного інтелекту, яка дозволяє істотно підвищити ефективність виявлення й усунення несправностей.

Джерело матеріала
loader