Як назавжди видалити плями іржі з ванни: народні методи
Як назавжди видалити плями іржі з ванни: народні методи

Як назавжди видалити плями іржі з ванни: народні методи

Як пише Real Simple, хоча зі свіжими плямами впоратися набагато легше, є кілька методів і засобів, які можна використовувати, щоб позбутися цієї проблеми навіть з часом. Як можна очистити ванну, розповідаємо далі.

Що потрібно врахувати, перш ніж почати прибирання

Перш ніж почати відмивати плями іржі з ванної, важливо врахувати кілька речей, щоб не зіпсувати її:

  • Серйозність плями. Важливо оцінити, наскільки великі чи глибокі плями іржі, оскільки це допоможе визначити, чи потрібен сильніший очисний розчин, чи кілька різних процедур.

  • Матеріал ванни. Різні матеріали вимагають різних підходів до очищення. Деякі жорсткі мийні засоби можуть пошкодити певні матеріали, тому обов’язково перевірте поверхню ванни, перш ніж мити.

  • Тип мийного засобу. Намагайтеся вибирати ефективні, нетоксичні, екологічно чисті засоби. Обов’язково перевірте склад, щоб переконатися, що він не зашкодить вашій ванні чи вашому здоров’ю.

Як часто слід чистити ванну та що допоможе позбавитися від іржі

Ванну слід мити принаймні раз на тиждень. Це надійний спосіб тримати її стан під контролем, запобігаючи забрудненням від мильної піни, бруду й утворенню плям іржі.

Для того, щоб прибрати останні, експерти радять використовувати природні методи та екологічно чисті продукти. До прикладу, скористатися можна оцтом та содою.

Почніть із приготування пасти з трьох частин харчової соди та однієї частини оцту. Суміш має вийти доволі густою.

Коли паста буде готова, нанесіть її безпосередньо на плями іржі, зосереджуючись на сильно уражених ділянках, і дайте їй постояти приблизно 15 – 30 хвилин. Це дозволить кислоті в суміші подіяти та розщепити іржу. Після цього обережно протріть ділянки неабразивною губкою або ганчіркою.

Завершіть, ретельно сполоснувши ванну водою. Обов’язково змийте всю пасту, потім витріть ванну насухо тканиною з мікрофібри або м’яким рушником.

Водночас інший природний метод боротьби з плямами іржі у ванні – це поєднання лимонного соку та солі.

Вичавіть лимонний сік на плями іржі та посипте його зверху сіллю, яка діятиме як м’який абразив. Залиште суміш приблизно на 10 – 15 хвилин. Це дасть достатньо часу, щоб кислота з лимонного соку знищила іржу.

Далі обережно протріть це місце губкою або серветкою з мікрофібри. Пам’ятайте, що сіль трохи абразивна, тому не тріть занадто сильно.

На завершення ретельно промийте ванну водою. Переконайтеся, що весь сік і сіль змиті з поверхні. Потім висушіть її, щоб запобігти утворенню іржі в майбутньому.

Джерело матеріала
loader
loader