РФ націлилась на велике прифронтове місто: The Economist розкрило плани росіян
РФ націлилась на велике прифронтове місто: The Economist розкрило плани росіян

РФ націлилась на велике прифронтове місто: The Economist розкрило плани росіян

Російська армія намагається оточити Покровськ - ситуація на фронті погіршується.

Після успіхів у Донецькій області російські окупаційні війська можуть спробувати захопити Запоріжжя.

"Ситуація на полі бою в Україні все ще виглядає похмуро. Росія досягає значного прогресу в одночасному наступі на кількох напрямках вздовж 1000-кілометрової лінії фронту, попри приголомшливо високі втрати, які, за американськими оцінками, вже перевищили 600 тисяч убитих та поранених", - йдеться у статті The Economist із посиланням на неназваного українського високопосадовця.

Видання зазначає, що російська армія намагається оточити Покровськ, який є важливим логістичним вузлом на сході України. Водночас окупаційні війська просуваються далі на південь після захоплення висоти навколо Вугледару.

За інформацією співрозмовника журналістів, наступною ціллю загарбників може стати Запоріжжя. Джерело також припускає, що росіяни, ймовірно, вже повернули контроль над приблизно половиною територій у Курській області РФ, які Україна захопила в серпні цього року.

Ситуація на фронті - останній новини

Нагадаємо, що українські військовіпрорвали кордон РФ на новому напрямку. На відеозаписах помітний новий прорив у Курській області четверга, схоже, зображені броньовані вантажівки Kirpi турецького виробництва, які популярні серед української морської піхоти.

Стало відомо, що ЗСУ зачистили Кругляківку біля Куп'янська. Операція з повернення контролю над важливим для оборони Куп'янська населеним пунктом тривала з 7 до 14 жовтня 2024 року, повідомили у пресслужбі ГУР. Ворог чинив опір, намагався контратакувати, але зазнав поразки.

Росіяни можуть піти в обхід Куп'янська та оточити місто. Дмитро Жмайло повідомив, що російські окупанти намагатимуться просунутися не до Осколу, а в напрямку північного плацдарму – до Ківшарівки, Куп'янська-Вузлового, Куп'янська, Піщаного і Петропавлівки.

Більше військових новин:

Джерело матеріала
loader
loader