На Донеччині працюють 9% довоєнної кількості підприємств харчової промисловості
На Донеччині працюють 9% довоєнної кількості підприємств харчової промисловості

На Донеччині працюють 9% довоєнної кількості підприємств харчової промисловості

На Донеччині наразі працюють тільки 13 зі 147, або 8,8% підприємств харчової та переробної промисловості від тих, що діяли на території регіону до повномасштабної війни.

Про це на онлайн-брифінгу заявила заступниця директора департаменту агропромислового комплексу і земельних ресурсів Донецької ОВА Олена Рибакова, передає кореспондент Укрінформу.

«У харчовій і переробній промисловості станом на сьогодні працюють тільки 13 підприємств, 8 з яких – це підприємства хлібопекарської галузі. До повномасштабного вторгнення на території області було 147 харчових та переробних підприємств, частина залишилась на окупованій території, ще частина перестали працювати», - сказала Рибакова.

Вона зазначила, що серед таких підприємств є і ті, які релокувалися в інші більш безпечні регіони країни, але їх небагато, і вони там значно зменшили обсяги виробництва.

«Можна сказати, що небагато, незначна кількість (підприємств - ред.) релокувалася і почала нове життя… Тому що, наприклад, свої сади, з яких збирали фрукти та виготовляли сік, звідси не перевезеш. Може, тільки якесь обладнання. Вони можуть десь знайти та орендувати землі, але це вже не будуть ті площі, та обсяги, які вони обробляли тут», - пояснила Рибакова.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Збитки аграрних підприємств Донеччини від ворожої агресії, тільки ті, які на сьогодні враховані з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, становлять 5,077 млрд грн; пошкоджено майно 359 підприємств.

Фото ілюстративне

Джерело матеріала
loader