Садовий про перемовини з РФ: "Треба думати про життя людей, бо вічна тільки смерть"
Садовий про перемовини з РФ: "Треба думати про життя людей, бо вічна тільки смерть"

Садовий про перемовини з РФ: "Треба думати про життя людей, бо вічна тільки смерть"

Мер Львова не знає, якими будуть ці перемовини, але наголосив, що це залежить внутрішнього потенціалу України і розуміння, що Росія була, є і буде завжди ворогом для держави.

Мер Львова Андрій Садовий висловив свою думку щодо переговорів з Росією про закінчення війни. На його думку, можливий лише "тимчасовий спокій", водночас посадовець зазначив, що "вічна тільки є смерть", тому треба думати про життя людей.

Про це Садовий сказав в інтерв’ю "РБК-Україна".

Мер Львова зауважив, що будь-яка війна рано чи пізно завершується. Питання, яким результатом вона завершиться.

"Я не думаю, що це є таємницею, що переговори тривали і тривають. На різних рівнях, використовуючи треті країни. Хоча є чинний указ президента про заборону будь-яких перемовин", – сказав Садовий.

Він зауважив, що не знає, якими будуть ці перемовини. Водночас посадовець наголосив, що це залежить внутрішнього потенціалу України і розуміння, що Росія була, є і буде завжди ворогом для держави.

навіть якщо ми будемо мати якийсь час спокою, то це буде тимчасовість. І ми повинні цей час спокою максимально використати, щоб перебудувати ситуацію в нашій державі і бути потужнішими в рази, щоби Росія боялася наступний раз на нас нападати. А вони життя нам не дадуть, тому що наш успіх – це їхня смерть", – наголосив мер Львова.

Він також відповів на запитання, чи це буде не останній раунд:

"Львів за останні 100 років був частиною шести різних країн. Так, нас породив король Данило, сьогодні ми є культурна столиця України, це наша гордість і ми відчуваємо цю відповідальність, яка на нас сьогодні є, але ще раз наголошую, вічна тільки є смерть. Життя є тимчасове. Тому треба думати про життя людей".

  • Чи закінчиться війна 2025 року?: Портников дав похмурий прогноз
  • Плани Зеленського, Трампа, Гарріс не завершать війну в Україні – Bloomberg
  • Війна може закінчитися швидко, тільки якщо ми її програємо — Казарін
Джерело матеріала
loader
loader