Президентка Молдови заявила про спробу кримінальних угруповань вплинути на вибори
Президентка Молдови заявила про спробу кримінальних угруповань вплинути на вибори

Президентка Молдови заявила про спробу кримінальних угруповань вплинути на вибори

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що на виборах у Молдові кримінальне угрупування намагалось купити 300 тисяч голосів — це майже 20% від загальної кількості тих, хто голосував.

Про це вона сказала на брифінгу для преси, її цитує NewsMaker.

"Сьогодні, як і в останні місяці, свобода і демократія в Молдові зазнали безпрецедентної атаки. Кримінальні угруповання, обʼєднавшись з іноземними силами, атакували нашу країну брехнею і пропагандою. У нас є докази та інформація, що кримінальне угруповання мало намір купити 300 тисяч голосів", — наголосила вона.

Санду назвала це "безпрецедентним шахрайством", мета якого — скомпрометувати демократію.

"Їхня мета — посіяти страх і паніку в суспільстві. Ми не припинимо захищати свободу і демократію. Ми чекаємо підсумкових результатів і повернемося з рішеннями", - наголосила президентка.

На виборах в Молдові підрахували вже понад 98% голосів. Лідирує Санду (41%), на другому місці Олександр Стояногло, якого підтримують проросійські опозиційні партії, (26%). Судячи з цих підрахунків, в країні очікується другий тур виборів.

Що стосується референдуму про євроінтеграцію, то за підрахунком 98,42% голосів "за" проголосували 50,08%, а "проти" — 49,92%.

Молдова прагне приєднатися до Євросоюзу до 2030 року. Країна розраховує на підтримку Заходу в боротьбі з російським втручанням. Мета Молдови вступити до блоку до кінця десятиліття є доволі амбітною, оскільки країні доведеться подолати чимало викликів на шляху до членства в ЄС, зокрема корупцію в системі судочинства.

Теги за темою
вибори Молдова
Джерело матеріала
loader
loader