Не розуміють навіть в аптеці: чому лікарі пишуть нерозбірливо
Не розуміють навіть в аптеці: чому лікарі пишуть нерозбірливо

Не розуміють навіть в аптеці: чому лікарі пишуть нерозбірливо

Як визнають фармацевти, одна неправильно написана буква може призвести до плутанини.

Ви дізнаєтеся:

Чому лікарі так нерозбірливо пишуть? Це питання хвилює багатьох, адже лікарський почерк став свого роду мемом у суспільстві. Трапляється, що навіть фармацевти не можуть розібрати написане, а пацієнтам часом доводиться повертатися до лікаря за роз'ясненнями.

Давайте розберемося, що з почерком у лікарів і чому рецепти пишуть незрозуміло.

Що з почерком у лікарів?

Причина криється в специфіці їхньої роботи. Лікарі щодня заповнюють безліч документів, включно з історіями хвороб і рецептами. Ці записи часто однотипні і вимагають швидкості виконання. Лікар-невролог Антон Гергель у коментарі Cxid.net пояснює: "Написання історій хвороби - це однотипна монотонна робота, яку виконуєш щодня. Ти бачиш ці записи щодня, і тобі здається, що все зрозуміло".

Чому рецепти пишуть незрозуміло?

Завдання лікаря - лікувати, а не красиво писати, каже лікар-невропатолог Антон Гергель. Часу на каліграфічне заповнення рецептів просто не вистачає, особливо за великого потоку пацієнтів. У результаті, рецепти часто пишуть побіжно і з помилками, що ускладнює їхню розшифровку.

Як називається лікарський почерк?

Ходить жарт, що у студентів-медиків є навіть спеціальна дисципліна - "лікарська каліграфія", де їх вчать спотворювати гарний шкільний почерк до невпізнання - щоб, у разі чого, "прокурор історію хвороби не зміг прочитати".

Як визнають самі фармацевти, одна неправильно написана літера може призвести до плутанини, особливо з огляду на величезну кількість препаратів зі схожими назвами на фармацевтичному ринку.

Як називається лікарський почерк?

Хоча офіційного терміна для опису нерозбірливого почерку лікарів не існує, часто використовується іронічний термін "лікарський почерк". Він став символом швидко виконаних, але складних для читання записів.

Таким чином, нерозбірливий почерк лікарів - це не результат недбалості, а наслідок високого навантаження і необхідності заощаджувати час на важливіші завдання, як-от діагностика та лікування пацієнтів.

Джерело матеріала
loader