Навіщо в СРСР вішали килими на стіну: темна сторона радянської "розкоші"
Навіщо в СРСР вішали килими на стіну: темна сторона радянської "розкоші"

Навіщо в СРСР вішали килими на стіну: темна сторона радянської "розкоші"

Деякі люди, що жили у радянські часи не до кінця розуміли, навіщо потрібні килими на стіні, адже моду на них придумали аби прикрити вади СРСР.

У радянські часи влада з усіх сторін намагалася прикрити свої вади і недоліки та подавати їх під "соусом" досягнень і розкоші. Не оминуло це навіть найпростішого - деталей інтер'єру у будинках людей. Наприклад, не усі знають, чому почали вішати килими на стіни у часи СРСР.

Автори YouTube-каналу "Факти що вражають" розповіли, у чому прикол килима на стіні був для радянської людини і який функціонал він виконував насправді. Килимами на стінах в часи СРСР приховували вади стін панельних будинків, нестачу шпалер та погану шумоізоляцію.

У радянські часи було негласне табу на критику влади та усього, що вона робить. Навіть, якщо йшла мова про неякісне будівництво, що робило рівень якості життя людей нижчим, ніж у сусідніх державах.

Тому досить швидко килим зробили предметом розкоші. А повірити у це радянські люди могли дуже швидко, адже килим став дефіцитним товаром, який коштував від 150 до 200 рублів і в чергах за ним стояли роками, як за автомобілем. Через це питання навіщо класти килими на стіни вже не стояло у негативному контексті.

"Радянські люди вірили - якщо в серванті стоять кришталеві келихи, а на стіні красується килим, то життя вдалося", - йдеться у відео.

Що таке "Факти що вражають"?

Факти що вражають - український YouTube-канал, що викладає відео про найцікавіші факти про світ навколо нас: від неймовірних наукових відкриттів до захоплюючих історичних подій. Автори стверджують, що їхні відео допомагають розширити свої знання та дізнатися про те, чого ви раніше не знали.

Інші новини про СРСР, що можуть вас зацікавити:

Джерело матеріала
loader