У Тернополі журналістка звернулась до поліції через стеження
У Тернополі журналістка звернулась до поліції через стеження

У Тернополі журналістка звернулась до поліції через стеження

Невідомий користувач опублікував на фейсбуці Ірини Белякової фото та відео, як вона ходить містом. Журналістка пов’язує це зі своєю професійною діяльністю.

Журналістка видання «20 хвилин» Ірина Белякова написала до поліції заяву через переслідування після того, як невідомий користувач опублікував під її фейсбук-дописом фото та відео, як вона ходить містом. Про це медійниця повідомила представниці ІМІ.

17 жовтня Ірина Белякова опублікувала у фейсбуці допис, під яким з колегами та знайомими обговорювали поширення неправдивої інформації про загибель на війні медійника Віталія Антонюка. Невідомий користувач в коментарях до цього допису розмістив світлини та відео з журналісткою, зроблені на вулицях міста.

Ірина Белякова вважає, що її цілеспрямовано переслідують.

«На фото і відео, які опублікували під моїм постом, я то знімаю готівку з банкомата, то йду вулицею і зазираю в телефон. Ніби нічого страшного, але фото і відео зняте на різних локаціях, тому про “випадково потрапила в кадр” й мови немає. Якщо переглянути відео, воно не могло бути з камер спостереження — це робила конкретна особа з конкретної локації і, ймовірно, з якоюсь метою. Судячи з мого одягу, знімали ще влітку.

То в мене запитання: хто і з якою метою це знімав? Який ще так званий контент є в автора? Де ще випливуть оці фото і відео? Яким буде наступне опубліковане відео і до якої межі в цьому абсурді може дійти автор?», — розповіла вона.

Наразі медійниця звернулася до поліції, повідомивши про приховану зйомку, стеження і переслідування. Такі дії вона пов’язує зі своєю журналістською діяльністю. начальник відділу комунікації Національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета підтвердив ІМІ, що заяву зареєстрували.

Кримінальне провадження порушили за ч.1 статті 182 — «порушення недоторканності приватного життя». Санкція статті передбачає штраф від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років, арешт до шести місяців або обмеження волі до трьох років.

Згодом сторінка «Біґус Тернопільський» видалила попередній допис та натомість опублікувала «спростування».

Фото: фейсбук Ірини Белякової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги за темою
Тернопіль
Джерело матеріала
loader