Мінздрав скасував інвалідність для 74 військовозобовʼязаних, встановлених Хмельницьким МСЕК
Мінздрав скасував інвалідність для 74 військовозобовʼязаних, встановлених Хмельницьким МСЕК

Мінздрав скасував інвалідність для 74 військовозобовʼязаних, встановлених Хмельницьким МСЕК

Міністерство охорони здоровʼя після проведення перевірки скасувало висновки про встановлення інвалідності 74 військовозобовʼязаним Хмельницьким МСЕК. Як пишуть «Українські новини», про це йдеться у відповіді відомства на запит агентства.

МОЗ перевірило обґрунтованість рішень про встановлення інвалідності чоловікам у віці від 18 до 60 років, прийнятих у період дії правового режиму воєнного стану в Україні з 27 вересня  по 10 листопада 2023 року. Комісія розглянула 53 734 справ. Для перегляду відібрано 781.

Також відомство провело перевірки обґрунтованості рішень медико-соціальних експертних комісій щодо встановлення інвалідності чоловікам віком від 25 до 50 років (встановлено інвалідність II та III груп). Комісія розглянула  37 891 справ, з них відібрано для перегляду - 543. Окрім цього, триває взаємодія з правоохоронними органами в рамках розслідувань за кримінальними провадженнями.

- Нині опрацьовано понад 18 779 тис. медико-експертних справ. У 3 146 справах рішення МСЕК було визнано сумнівними та призначено додаткову експертизу. Після чого експертні рішення у 74 справах були переглянуті і скасовані, - йдеться у відповіді на запит.

У 38 випадках ІІ група інвалідності скасована і встановлено ІІІ групу інвалідності. У 36 випадках групу інвалідності було знято.

Наразі проводиться перевірка Хмельницької медикосоціальної експертної комісії правоохоронними органами в рамках кримінального провадження.

  • 7 жовтня суд заарештував голову Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу. Її підозрюють у незаконному збагаченні на мільйони гривень у справі про незаконне оформлення інвалідності чоловікам. 
  • 16 жовтня видання "Цензор.НЕТ" заявило, що Крупа причетна до надання групи інвалідності 51 чиновнику Хмельницької обласної прокуратури. 
  • 21 жовтня Генеральний прокурор Андрій Костін  заявив, що прокурори, щодо інвалідності яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження. 
Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader