"Ми не повинні вимагати": Білозір заступилася за Ротару перед хейтерами
"Ми не повинні вимагати": Білозір заступилася за Ротару перед хейтерами

"Ми не повинні вимагати": Білозір заступилася за Ротару перед хейтерами

Оксана Білозір розклала по поличках, чому в мовчанні Софії Михайлівни не варто шукати злі наміри.

Українська співачка Софія Ротару на початку повномасштабної війни в Україні нерідко піддавалася критиці через мовчання щодо її особистої позиції. Пізніше вона заявила, що займається благодійністю на користь рідної країни, але в публічному просторі "світитися" не має наміру.

Не всі поставилися до цього рішення Софії Михайлівни з розумінням - час від часу в пресі обговорюють і засуджують мовчання артистки. На її захист виступила колега - Народна артистка України Оксана Білозір.

В інтерв'ю для РБК-Україна співачка зазначила, що Ротару зробила неоціненний внесок у розвиток української культури, була одним з її стовпів, завдяки якому українська музична сцена вистояла. Та й свій патріотизм вона давно показала піснями, які стали хітами не тільки в Україні, а й за її межами.

"Вона стала зіркою не тоді, коли російські пісні співала. Вона стала зіркою, коли співала українські пісні. І це є її величезна заслуга на сьогодні, тому що вона була фундаментом, опорою, на яку можна було спиратися. Тому зараз трактувати її вчинки не варто", - впевнено заявляє Білозір.

До того ж, наголошує співачка, Софія Михайлівна, як і будь-яка інша людина, має право на власну позицію: якщо її рішення - мовчати, слухач має поважати і приймати це. "Ротару вже дуже поважна, має право на свою позицію. Ми повинні віддавати їй шану за це, і не вимагати сьогодні від неї ще щось, бо свою позицію вона вклала у свою творчість, і в розвиток української культури, в тому числі", - переконана Оксана Білозір.

Хто така Софія Ротару

Софія Михайлівна Ротару - радянська й українська естрадна співачка (сопрано) та акторка. Лауреатка премії Ленінського комсомолу (1978). Народна артистка СРСР (1988). Кавалер молдавського ордена Республіки (1997). Геройка України (2002). Національна легенда України (2021).
У лютому 2022 року співачка однозначно підтримала Україну. 28 лютого 2022 року Софія опублікувала допис в Інстаграмі, де чітко окреслила свою позицію і назвала речі своїми іменами: "російські ракети знищують мирних жителів", "молюся за наших захисників і мир в Україні".

Хто така Оксана Білозір?

Оксана Білозір - українська співачка і політичний діяч. Народна артистка України (1994). Міністр культури і мистецтв України (лютий 2005 року - травень 2005 року), міністр культури і туризму України (травень 2005 року - вересень 2005 року). Народний депутат України IV, V, VI, VIII скликань, повідомляє Вікіпедія.

Українські зірки шоу-бізнесу - останні новини:

Раніше українська співачка Гайтана, яка давно не з'являється в інформаційному просторі, розкрила причину свого зникнення з української сцени.

Також відома українська журналістка Наталія Тур підтримала чутку, яка вже понад два роки "гуляє" пресою - Потап і Настя Каменських приховують своє розставання.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader