Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати
Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати

Федір Веніславський, голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій Комітету Верховної Ради України, дав чіткі роз'яснення щодо можливості мобілізації колишніх працівників поліції та представників інших силових структур під час загальної мобілізації.

Він сказав, що, попри різні чутки, немає жодних обмежень на призов для громадян, які вийшли на пенсію, зокрема поліцейських віком від 40 до 45 років. Якщо такі особи визнаються придатними за станом здоров’я, вони підлягають загальному військовому обліку і можуть бути мобілізовані на загальних підставах, як і всі інші громадяни України.

Про це пише Українське радіо.

Поліцейські

Веніславський підкреслив, що це питання є маніпулятивним, оскільки деякі публікації намагалися викликати паніку серед населення. Він чітко вказав, що, відповідно до чинного законодавства, колишні поліцейські, як і всі інші військовозобов’язані, можуть бути призвані до служби в умовах воєнного стану.

Наразі в Україні 90% рятувальників та поліцейських мають бронювання від призову. Це бронювання також стосується представників інших державних установ, таких як прокуратура, суди, Державне бюро розслідувань, Національне антикорупційне бюро, Бюро економічної безпеки та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Військовий пенсіонер. Фото: youtube

Постанова Кабінету Міністрів України передбачає, що міністр оборони може затверджувати рішення про бронювання до 50% військовозобов’язаних працівників цих органів, якщо це буде обґрунтоване зверненням міністра внутрішніх справ.

Крім того, Знай.ua повідомляв, масові облави ТЦК: де і як вручатимуть повістки під час мобілізації

Джерело матеріала
loader