Громада українців Лівану стала повноправним членом СКУ
Громада українців Лівану стала повноправним членом СКУ

Громада українців Лівану стала повноправним членом СКУ

Рада директорів Світового конгресу українців (СКУ) одноголосно прийняла рішення про вступ громадської організації «Громада українців Лівану» до складу СКУ на правах повноправного члена зі статусом української крайової організації.

Про це повідомляється на сайті СКУ, передає Укрінформ. 

ГО «Громада українців Лівану» заснували в 2016 році та офіційно зареєстрували у грудні 2017 року. З жовтня 2023 року вона є асоційованим членом СКУ.

«За час існування громади було створено співочі колективи "Онуки" та "Паляниця", танцювальний гурт "Весна", а також суботню Українську школу в Лівані імені Агатангела Кримського, де навчаються діти як з Лівану, так і з Сирії», – розповіла голова організації Ірина Висота-Жарамані.

Громада також реалізувала проєкти з видання перекладів українських книг арабською мовою, серед яких «Українсько-арабський словник», поетичні твори Івана Франка та Лесі Українки, а також історичні праці Агатангела Кримського.

Крім того, громада активно організовує різноманітні культурні події, святкує значущі дати, проводить виставки, концерти, фестивалі та майстер-класи. В умовах війни з 2014 року члени організації активно підтримують українських військових, організовуючи збори коштів для потреб ЗСУ, дитячих будинків та цивільних.

З початку повномасштабного вторгнення Росії громада неодноразово проводила акції протесту під стінами російського посольства та на головній площі Бейрута. Організація активно працює над згуртуванням українців у Лівані та збереженням української мови, культури, історії й традицій, зазначили в СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, на центральній площі Стокгольма Sergels Torg 20 жовтня представники української громади провели акцію на підтримку України. 

Фото: Ukrainian Community in Lebanon/Facebook

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader