Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої
Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої

Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої

Там часто зберігається пальто, взуття, сумки та інші речі. Тому варто знайти оптимальні рішення щодо зберігання необхідних вам речей в цьому приміщенні при цьому, щоб все було впорядковано та просторо, пише Livingetc.

Регулярне прибирання

Незалежно від того, чи готуєтеся ви організувати передпокій на зиму, чи просто хочете оновити його вигляд, важливий крок, який ви повинні зробити, – спочатку прибрати безлад, а потім організовувати.

Меган Кессман, професійний організатор, каже, що передпокої часто захаращені.

"Зробіть швидке щотижневе прибирання, щоб підтримувати територію в порядку та функціональності. Заберіть будь-які непотрібні предмети та зберігайте лише те, що потрібно для щоденного використання", – рекомендує вона.


Регулярне прибирання в передпокої – запорука чистого простору / Фото Tim Lenz

Персоналізовані зони

Створити персоналізовані зони – одна з ідей, яка дозволить сформувати акуратний простір в передпокої.

Організований передпокій починається зі створення спеціального місця для кожного члена сім’ї… Використовуйте кошики або гачки для взуття, сумок, курток або навіть повідків для домашніх тварин, щоб забезпечити для кожної речі своє місце та мінімізувати безлад,
– пояснює експерт.

Стильні рішення для зберігання речей

Фахівець наголошує, що незалежно від того, чи є у вас маленький, чи великий передпокій, місце для зберігання речей є ключовим.

Наприклад, багатофункціональна лавка з місцем для зберігання речей є одночасно практичною та естетичною ідеєю. Це чудовий спосіб обʼєднати простір і розмістити дрібні предмети, щоб переконатися, що вони не захаращують місце при вході.

Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої - Фото 1
Варто прораховувати, де ефективно можна зберігати речі в передпокої / Фото Annie Elliott

Враховувати погодостійкість при зберіганні речей

Передпокій є тим приміщенням, яке стає жертвою брудного взуття, мокрих парасольок і вологих курток. За словами експерта, є кілька речей, які повинен мати цей простір.

Наприклад, у сезони дощів або снігу можна зберігати чистоту та організованість передпокою за допомогою лотка для взуття, який збирає воду та бруд. "Подумайте про те, щоб додати підставку для парасольок або сушарку, щоб контролювати вологе спорядження та пальто, зберігаючи підлогу сухою та підтримуючи простір у порядку незалежно від погодних умов", – додала фахівець.

Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої - Фото 2
"Погодостійкі" рішення для зберігання речей є важливим / Фото Farrow & Ball

Ефективне зберігання паперів

Якщо ви хочете прикрасити столик у передпокої, зберігання пошти чи різних паперів на ньому може виглядати не найкращим чином. Відтак, такі речі часто накопичуються біля вхідних дверей і можуть створювати захаращений вигляд.

Дизайнер каже, що можна створити спеціальне місце за допомогою настінного органайзера для пошти або поставити багаторівневий лоток з окремими слотами для кожного члена сім’ї.

Багатоцільові меблі

Ще один чудовий спосіб організувати передпокій – додати багатофункціональні меблі. Наприклад, це можуть бути меблі-трансформери — наприклад, лава, яка може також функціонувати для зберігання речей.

Щоб було просторо і стильно: поради, як організувати простір в передпокої - Фото 3
Багатофункціональні меблі – чудове рішення для передпокою / Фото Kevin Coffey

Збільшуйте простір на стіні

Якщо ви шукаєте спосіб використовувати вертикальне зберігання, спробуйте збільшити простір на стіні. Це означає додавання настінних гачків чи полиць.

Такі речі не тільки не дають лежати на підлозі таким предметам, як пальто, сумки та ключі, але й звільняють дорогоцінний простір.

"Розгляньте можливість використання плаваючої полиці або невеликої консолі для зберігання ключів і сонцезахисних окулярів, щоб уникнути метушні в останню хвилину, коли ви вибігаєте з дому", – рекомендує дизайнер.


Можна почепити гачки для вертикального зберігання речей у передпокої / Фото Graham & Brown

Джерело матеріала
loader