Міні-тортики у склянці з різними смаками: доступний рецепт на кефірі
Міні-тортики у склянці з різними смаками: доступний рецепт на кефірі

Міні-тортики у склянці з різними смаками: доступний рецепт на кефірі

Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч в Instagram поділилася своїм варіантом рецепту міні-тортиків.

Цей рецепт пропонує три різні смаки – чорний, молочний та білий шоколад, що робить кожен шар тортика особливим.

Інгредієнти для бісквіту:

  • 70 г вершкового масла
  • 100 г борошна
  • 20 г какао
  • 100 мл кефіру
  • 110 г цукрової пудри
  • 2 яйця
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • 0,5 год. л. харчова сода

Масло кімнатної температури збити. Додати цукрову пудру і збивати ще 3 хвилини. По одному ввести яйця. Додайте їх у тісто, чергуючи з кефіром. Перемішати на низькій швидкості міксера. Вилити тісто на лист з пергаментом і рівномірно розподілити. Випікати при 180 °C протягом 12 хвилин. Остудити і подрібнити бісквіт у крихту.

Мус:

  • 340 мл молока
  • 3 яйця
  • 160 г цукру
  • 24 г желатину
  • 500 мл вершків (33-36% жирності)
  • По 80 г чорного, молочного та білого шоколаду

Яйця перемішати із цукром. Молоко злегка підігріти і тонким цівком влити в яйця, постійно перемішуючи. Перелити масу в каструлю та нагрівати на невеликому вогні до загусання (не доводити до кипіння!).

Додати заздалегідь замочений желатин та перемішати. Розділити масу на три частини, до кожної додати розтоплений шоколад: чорний, молочний та білий. У мус із білим шоколадом додати чайну ложку фісташкової пасти.

У стаканчики викласти трохи бісквітної крихти та утрамбувати. Вершки збити до м'яких піків та розподілити по мусових основах. Перший шар - мус із чорним шоколадом, поставити в холодильник для застигання. Далі — мус із білим шоколадом, знову охолодити. Останній шар – мус із молочним шоколадом.

Останні новини України:

Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.

Джерело матеріала
loader