На фронті за добу 202 зіткнення, найгарячіше - на Курахівському і Покровському напрямках
На фронті за добу 202 зіткнення, найгарячіше - на Курахівському і Покровському напрямках

На фронті за добу 202 зіткнення, найгарячіше - на Курахівському і Покровському напрямках

На фронті за минулу добу, 18 жовтня, сталися 202 бойові зіткнення Сил оборони України з російською армією, найактивніше ворог діє на Курахівському і Покровському напрямках.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 08:00 суботи, 19 жовтня.

Росіяни завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари, застосувавши три ракети, а також 64 авіаційні удари, зокрема скинули 91 керовану авіабомбу.

Крім цього, загарбники здійснили понад три з половиною тисячі обстрілів, із них 78 - із реактивних систем залпового вогню, та задіяли для уражень більш як 1400 дронів-камікадзе.

Російські війська завдавали авіаційних ударів, зокрема у районах населених пунктів Олександрівка та Локня Сумської області, Пискунівка, Переїзне, Званівка, Іванопілля, Торецьк, Звірове, Вознесенка, Курахове, Олександропіль, Курахівка, Піщане, Покровськ та Шахтарське Донецької області, Алісівка Харківської області й Ольгівка Херсонської області.

Три удари по районах зосередження росіян завдали за минулу добу авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони Також уражені три гармати на вогневих позиціях та ще один важливий ворожий об'єкт.

На Харківському напрямку війська РФ чотири рази проводили наступальні дії в районі Вовчанська.

Кількість бойових зіткнень за добу на Куп’янському напрямку досягла 23. Сили оборони відбивали атаки росіян у районах Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки, Вишневого та Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 14 атак росіян. Основні зусилля загарбники концентрували в районах Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського.

Три спроби російських військ просунутися уперед поблизу Часового Яру, Предтечиного і Ступочок українські воїни зупинили на Краматорському напрямку. Ситуація контрольована. Ворог діяв за підтримки авіації - бив КАБами у районі Никифорівки.

За підтримки бомбардувальної авіації росіяни сім разів атакували у районах Торецька й Деліївки на Торецькому напрямку.

Сили оборони відбили 35 атак за минулу добу на Покровському напрямку. Армія РФ намагалась просунутися неподалік Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки.

Сили оборони продовжують стримувати російські війська на Курахівському напрямку. В районах населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка загарбники 55 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

Сили оборони зупинили 10 атак ворога в районі Новоукраїнки та Богоявленки на Времівському напрямку.

На Оріхівському напрямку російські війська один раз штурмували позиції Сил оборони в районах Новоданилівки.

Шість марних спроб захопити позиції українських захисників за минулу добу здійснила армія РФ на Придніпровському напрямку.

Оперативна обстановка на Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською областю росіяни зберігають військову присутність, проводять розвідувальну діяльність та артилерійські обстріли.

Сили оборони України продовжують ведення операції на Курському напрямку, де російські війська за минулу добу завдали 36 авіаударів, застосувавши 54 керовані авіабомби. Також росіяни здійснили понад 200 обстрілів.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських військв Україні з 24 лютого 2022 року по 19 жовтня 2024 року становлять близько 677 тисяч 180 осіб, зокрема 1380 осіб - за минулу добу.

Теги за темою
війна
Джерело матеріала
loader