На фронті сталося 138 зіткнень, пів сотні з них - на Курахівському напрямку
На фронті сталося 138 зіткнень, пів сотні з них - на Курахівському напрямку

На фронті сталося 138 зіткнень, пів сотні з них - на Курахівському напрямку

Протягом суботи, 19 жовтня, на фронті сталося 138 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, найгарячіша ситуація - на Курахівському напрямку

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши інформацію станом на 22:00 суботи, 19 жовтня, передає Укрінформ.

"Загалом від початку цієї доби відбулося 138 бойових зіткнень.  Російські загарбники завдали по території України два ракетні (три ракети) та 57 авіаційних (97 КАБ) ударів. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 607 дронів-камікадзе та здійснили понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах", - ідеться в повідомленні.

На Харківському напрямку ворог шість разів атакував оборонні рубежі наших воїнів неподалік Стариці та Вовчанська. За наявною інформацією, втрати ворога на даному напрямку - 74 військовослужбовці вбитими та пораненими, знищено дві одиниці автомобільної техніки та 25 БпЛА. Також нашими воїнами пошкоджено два автомобілі окупантів.

На Куп’янському напрямку противник 16 разів проводив штурми у районах Кучерівки, Колісниківки, Кругляківки та Лозової. Українські захисники відбили всі атаки ворога. Також загарбники завдали авіаційного удару по Куп’янську.

На Лиманському напрямку протягом доби російські загарбники десять разів атакували позиції українців неподалік Новомихайлівки, Греківки, Тернів та Серебрянки. Сили оборони дали жорстку відсіч росіянам, проте одне боєзіткнення триває досі. Під ударами ворожої авіації опинились Новоєгорівка та Терни.

На Сіверському напрямку ворог активних дій не проводив, проте завдавав ударів керованими авіабомбами по Сіверську та Різниківці, здійснював обстріли позицій наших військ.

На Краматорському напрямку наші захисники зупинили три наступальні дії росіян поблизу Андріївки, Предтечиного та Ступочок, ситуація контрольована.

На Торецькому напрямку росіяни чотири рази атакували Сили оборони біля Торецька, Щербинівки та в напрямку Олександро-Шультине, два боєзіткнення тривають. Загарбницька армія активно застосовувала авіацію протягом дня - було завдано ударів по районах Торецька та Катеринівки.

Від початку цієї доби на Покровському напрямку росіяни 24 рази намагалися прорвати нашу оборонунеподалік населених пунктів Миролюбівки, Променя та Селидового. Сім атак досі тривають.

Противник зазнає значних втрат - сьогодні на цьому напрямку було знешкоджено 214 окупантів, 97 з них - безповоротно. Також знищено автомобіль, чотири мотоцикли та протитанковий ракетний комплекс ворога.

Найгарячіше сьогодні на Курахівському напрямку. Ворог за підтримки авіації 50 разів атакував наші позиції поблизу Зоряного, Новодмитрівки, Желанного Другого, Гірника, Георгіївки, Максимільянівки, Антонівки та Катеринівки. За уточненою інформацією, досі точиться 17 боєзіткнень.

На Времівському напрямку загарбники здійснили чотири наступальні дії неподалік Новоукраїнки та Богоявленки, всі атаки відбиті українськими воїнами.

На Оріхівському напрямку ворог намагався просунутись поблизу Малої Токмачки. Українські захисники відбили два ворожих штурми. Окупант завдав авіаційного удару по Запоріжжю, постраждали цивільні жителі обласного центру.

На Придніпровському напрямку росіяни шість разів зазнали поразки, атакуючи оборонні рубежі українців.

"Сьогодні варто відзначити воїнів 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, які ефективно нищать ворога, завдаючи йому вагомих втрат у живій силі та техніці", - підсумували в Генштабі ЗСУ.

Теги за темою
війна Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader