Зеленський відповів, як Україна може посилити країни НАТО
Зеленський відповів, як Україна може посилити країни НАТО

Зеленський відповів, як Україна може посилити країни НАТО

Після війни в Україні буде велика армія. Бо є люди, які прийшли на війну захищати Україну, маючи іншу професію. а є ті, хто після війни оберуть долю професійного військового. Про це в етері телемаратону «Єдині новини» заявив президент України Володимир Зеленський.

На думку Зеленського, українські захисники під час війни набули цінний бойовий досвід, частина з них пройшли навчання на тренувальних базах НАТО, у своїй більшості ці військові мають досвід щодо використання натівської зброї та військової техніки.

«Та головне, що вони не бояться росіян, що дуже важливо. Бо ніїто зараз не знає, як ті чи інші країни-члени НАТО будуть реагувати у разі, якщо Росія перетне кордон якоїсь із країн зі складу НАТО», – заявив президент України. 

Тому, на думку Володимира Зеленського, українські військові, яких десятки тисяч, якщо вони оберуть для себе у подальшому  шлях військового, можуть бути корисні у такій ситуації для захисту кордонів НАТО.

«Наприклад, країни Балтії – Литва, Латвія, Естонія – вони дуже бояться Росію і зрозуміло, чому. Тому що ми усі бачимо обличчя сучасної Росії. Вони б хотіли, щоб наші військові захищали їхні кордони», – додав Зеленський. 

Також, за словами президента, західні країни задоволені тим, як Україна застосовує їхгю зброю і готові переймати досвід українських вояків. 

Джерело матеріала