Канада засудила агресивну ядерну риторику Росії
Канада засудила агресивну ядерну риторику Росії

Канада засудила агресивну ядерну риторику Росії

Безрозсудна ядерна риторика Росії не відповідає статусу постійного члена Ради Безпеки ООН.

Таким чином кореспондентові Укрінформу прокоментували у МЗС Канади нещодавні зміни, внесені Росією до своєї ядерної доктрини.

“Ядерна риторика Росії - безрозсудна й безвідповідальна. Разом із союзниками Канада продовжує уважно стежити за ситуацією. Риторика Росії також не відповідає статусу постійного члена Ради Безпеки ООН і держави-депозитарію Договору про нерозповсюдження ядерної зброї”, - заявили у МЗС.

У відомстві закликали РФ “повернутися до повної відповідності Новому договору СНО та працювати зі Сполученими Штатами над двосторонньою системою контролю над озброєннями заради глобальної безпеки”.

У МЗС наголосили, що “Канада підтримує право України на самооборону”. “Дії України щодо реалізації права на самооборону мають відповідати міжнародному праву”, - зауважили у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня Путін під час наради Радбезу РФ з ядерного стримування заявив про внесення уточнень у визначення умов застосування Росією ядерної зброї. Уточнення, зокрема, стосуються розширення категорії держав та військових союзів, щодо яких Росія здійснює ядерне стримування. Був також доповнений перелік військових загроз, для нейтралізації яких може застосовуватися ядерна зброя.

Теги за темою
Росія Канада
Джерело матеріала
loader
loader