У Німеччині показали несподівану статистику з працевлаштування українців
У Німеччині показали несподівану статистику з працевлаштування українців

У Німеччині показали несподівану статистику з працевлаштування українців

У Німеччині суттєво зріс рівень зайнятості українців.

Як передає "Хвиля", про це повідомив голова відомства канцлера ФРН Вольфганг Шмідт (Wolfgang Schmidt) на "Форумі ключових галузей", пише Deutsche Welle.

На тлі конфлікту, що триває в Україні, багато громадян цієї країни були змушені залишити свої будинки і шукати притулок в інших державах. Німеччина стала однією з ключових країн, яка прийняла значну кількість українських біженців. У зв'язку з цим постало питання про їх інтеграцію в німецьке суспільство та економіку. Важливим аспектом цього процесу є пошук роботи. Останні дані показують цікаву тенденцію.

Робота в Німеччині / Фото: Freepik
Робота в Німеччині / Фото: Freepik

За останній рік у Німеччині спостерігається зростання працевлаштування серед українських біженців. Цьому сприяло підвищення якості консультаційних послуг.

За словами Шмідта, частка працюючих українців працездатного віку в Німеччині зросла з 23% минулого року до 29%.

Він також зазначив, що уряд Німеччини зробив значні кроки для вирішення проблеми нестачі кваліфікованих кадрів. Він заявив, що з наступного року в країні діятиме "найсучасніше у світі імміграційне законодавство".

Раніше міністр праці Губертус Гайль повідомляв, що з українських біженців у Німеччині лише 213 тисяч знайшли роботу із повною зайнятістю та соціальними відрахуваннями. Інші працюють неповний день або на "мініроботах" із зарплатою менше 538 євро на місяць, що не вимагає соціальних внесків за німецьким законодавством.

З іншого боку, якщо розглянути загальну кількість працездатних українських біженців у Німеччині на початок 2024 року, яка становить близько 530 тисяч осіб, то виходить, що більше половини з них уже знайшли якусь роботу, включаючи часткову зайнятість.

Нагадаємо, в Україні запустять сервіс пошуку вакансій у військових частинах через Резерв+.

Джерело матеріала
loader
loader