Стало відомо, коли в Україні запрацює електронний Кабінет пацієнта
Стало відомо, коли в Україні запрацює електронний Кабінет пацієнта

Стало відомо, коли в Україні запрацює електронний Кабінет пацієнта

Міністерство охорони здоров'я України планує запустити Кабінет пацієнта до кінця 2024 року.

Про це повідомила Марія Карчевич, заступниця міністра охорони здоров'я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, в інтерв'ю LB.ua.

За словами Карчевич, запуск відбуватиметься у три етапи:

  1. Альфа-тестування для обмеженої кількості користувачів (кількасот осіб).
  2. Бета-тестування для більшої кількості зареєстрованих користувачів.
  3. Повноцінний запуск для всіх охочих.

"Це наш найбільший складний проект, бо буде охоплювати мільйони пацієнтів. Він більший, ніж ковід-сертифікати. Побудувати там саппорт, підтримку тощо складно", – зазначила Карчевич.

Електронні послуги
Електронні послуги

Заступниця міністра повідомила, що розробка кабінету з боку МОЗ завершена. Наразі триває побудова системи підтримки та останнє тестування безпеки. Паралельно ведеться розробка з боку медичних інформаційних систем (таких як Helsi, Доктор Елекс та інші) та застосунку "Дія".

Пацієнти зможуть увійти до свого медичного кабінету через інтерфейс медичної системи або "Дію". На першому етапі користувачі матимуть можливість переглядати свої дані, вносити уточнення, змінювати сімейного лікаря та бачити історію відвідувань.

На другому етапі планується запровадити інформування пацієнтів про вартість отриманих послуг для держави. "Це хороший антикорупційний момент", – наголосила Карчевич.

МОЗ також планує впровадити систему сповіщень поза межами кабінету. Через високу вартість SMS-розсилок розглядаються альтернативні канали, такі як повідомлення через "Дію" або месенджери на кшталт Viber і ні в якому разі не через Telegram.

Нагадаємо, що в Україні запустять онлайн-рекрутинг у ЗСУ через "Дію".

Джерело матеріала
loader
loader