Статус безробітного: як його отримати
Статус безробітного: як його отримати

Статус безробітного: як його отримати

Статус безробітного: як його отримати

Для цього існує декілька способів.

Через повномасштабне вторгнення РФ, багато наших громадян втратили роботу та змушені були зареєструватися в центрах зайнятості. Держава надає допомогу по безробіттю. Видання Факти ICTV розповіло, як оформити статус безробітного.

Де можна оформити статус безробітного

Щоб отримати статус безробітного, слід звернутися до найближчого центру зайнятості. Але якщо немає такої можливості, то в це можна зробити електронному форматі за допомогою:

  • єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Дія»;
  • мобільного застосунку «Дія»;
  • засобів офіційного сайту Державної служби зайнятості або за допомогою технічних засобів електронних комунікацій з використанням електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті.

Подати заяву за спрощеною формою можуть громадяни, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України або на територіях, де ведуться чи велися бойові дії, і які не мають документів, необхідних для реєстрації як безробітного, а також внутрішньо переміщені особи.

З першого дня реєстрації у центрі зайнятості за особистою заявою надається статус безробітного. Допомога призначається з першого дня отримання цього статусу.

Раніше ми писали, хто може отримати допомогу для малозабезпечених сімей.

Джерело матеріала
loader
loader