Носій "Калібрів" у Чорному морі: чи є зараз загроза ракетного обстрілу
Носій "Калібрів" у Чорному морі: чи є зараз загроза ракетного обстрілу

Носій "Калібрів" у Чорному морі: чи є зараз загроза ракетного обстрілу

Про це повідомили у ВМС. Чи є зараз загроза російського обстрілу, в ефірі телемарафону відповів речник Дмитро Плетенчук, передає 24 Канал.

Носій "Калібрів" у Чорному морі

Капітан 3 рангу наголосив, завжди слід вважати, що небезпека присутня.

Тому що так, ми в морі спостерігаємо 1 носій крилатих ракет. Окрім того, в принципі, для того, щоб розгорнутися, вийти в море та відстрілятися їм так само потрібно небагато часу. Йдеться про години,
– зазначив Дмитро Плетенчук.

Водночас підкреслив, як показує практика, коли в морі перебуває один-два підводних човни, тим більше якщо тільки один з них носій, вони не виконують завдання, пов'язані з застосуванням цих ракет. Охороняють пункти базування.

Спікер зауважив, навіть якщо вирішать здійснити пуски (не в складі якоїсь комбінованої атаки, а самостійно), як показала практика, знову ж таки, ці пуски не є ефективними. Тому ворог їх в принципі вже поодиноко й не застосовує.

Навіть якщо кораблі виходять у море, наприклад, кілька одиниць носіїв крилатих ракет, це теж ще не означає, що обов'язково буде обстріл,
– наголосив речник ВМС.

Додав, низька ефективність цих систем озброєння змусила агресора використовувати їх більше для відволікання ППО під час масованих ракетних атак. Плетенчук підсумував, що станом на зараз ситуація стабільна.

Теги за темою
Чорне море
Джерело матеріала
loader
loader