Підозрюваному у педофілії працівнику Черкаської прокуратури обрали запобіжний захід
Підозрюваному у педофілії працівнику Черкаської прокуратури обрали запобіжний захід

Підозрюваному у педофілії працівнику Черкаської прокуратури обрали запобіжний захід

Підозрюваному у педофілії працівнику Черкаської прокуратури обрали запобіжний захід

Запобіжний захід обрано без альтернативи

17 жовтня у Печерському районному суді міста Києва обрали запобіжний захід  Підозрюваному у педофілії прокурору з Черкас — він перебуватиме під вартою.

Про це про це повідомило Суспільне з посиланням на коментар Офісу Генпрокурора.

Працівника Черкаської обласної прокуратури затримали у Черкасах ввечері 16 жовтня за підозрою у педофілії. 17 жовтня прокурори Генеральної інспекції повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1 Кримінального кодексу України.

Цього ж дня до Печерського районного суду м. Києва внесли клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 діб без визначення альтернативи.

Також джерела в правоохоронних органах повідомили імʼя підозрюваного — йдеться про Сергія Гармаша.

За даними YouControl, Сергій Гармаш – начальник відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідування Черкаської обласної прокуратури. Одружений та має доньку.

Коментувати ситуацію в Державному бюро розслідувань відмовилися, та направили до обласної прокуратури. Там у коментарі теж відмовили, посилаючись на відсутність інформації, додає Суспільне. У ці органи влади надано запити. 

Подробиці того, як затримали черкаського прокурора, якого підозрюють в педофілії, розповіли очевидці події. Сталося це близько 15 години 16 жовтня. Його схопили біля школи №17 та вдягнули кайданки.

Місцева жителька Лариса Максименко працює двірничкою. Затримання бачила на власні очі:

"Бачила, як біля сімнадцятої школи затримали чоловіка. Я відразу не зрозуміла, що воно таке. Почали бігти, стріляти. Я перелякалася, звичайно. Вони його заламали. Ні, спочатку не заламували. Я побачила, що вони бігли, а потім стріляли. Це те, що побачила. А потім вже побачила, як його заламали. Зловили і заламали руки. Ну вони стояли доволі довго".

Чув від колег про стрілянину і працівник одного із магазинів поблизу — Олексій:

"Розповідали, що просто пакували людину. Там щось дітей полякали, вони порозбігалися".

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який 17 жовтня одним із перших повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці про спецоперацію, прокоментував затримання:

"Я хотів, щоб слідство було неупереджене і, якщо ця люди винна, то щоб вона постала перед судом, тому що це ганебні факти, які сколихнули все місто. Мені боліло, бо я своїх двох доньок воджу там, і мене цей факт обурив".

Нагадаємо, чоловіка затримали за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 155, ч. 1 ст. 156, ч. 3 ст. 156-1 КК України. Згадані статті передбачають скоєння злочинів, пов’язаних із вчиненням дій сексуального характеру та розпусних дій з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку, а також домагання дитини для сексуальних цілей.

Розслідування щодо посадовця було розпочате 7 жовтня. 16 жовтня, за участі прокурорів Генеральної інспекції слідчі ДБР за оперативного супроводу працівників Кіберполіції затримали прокурора.

Джерело матеріала
loader