Ніжне тісто та багата начинка: рецепт сирного десерту від "Мастер Шефа" Литвинової
Ніжне тісто та багата начинка: рецепт сирного десерту від "Мастер Шефа" Литвинової

Ніжне тісто та багата начинка: рецепт сирного десерту від "Мастер Шефа" Литвинової

Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити дивовижну та смачну закуску із солодкою начинкою.

Така ароматна випічка з багатою начинкою із родзинок буде не тільки гарним доповненням до десертного столу, але й підійде для легкого перекусу з чаєм.

Вам знадобляться для приготування опари та начинки:

  • Родзинки - 100 г
  • Сухі - 100 гр
  • Вяленая журавлина — 100 г
  • В'ялена вишня – 100 г
  • Ром - 100 г
  • Мигдаль - 100 г
  • Молоко - 100 мл
  • Борошно - 150 г
  • Свіжі дріжджі - 30 г
  • Цукор — 10 г:
  • Молоко - 150 мл
  • Борошно - 30 г

Основне тісто:

  • Опара + заварное тесто
  • Борошно - 400 г
  • Молоко - 40 мл
  • Сіль - 5 г
  • Ванільний цукор - 20 г
  • Мускатний горіх - 1 г
  • Кардамон - 1 г
  • Оболонка — 1 гр
  • Цукор — 80 г
  • Олія (кімнатної температури) - 250 г
  • Цедра 1 апельсина
  • Замочені сухофрукти та мигдаль

Приготування:

Замочіть сухофрукти у ромі за 2-3 дні до випічки, періодично перемішуючи. Змішайте молоко, борошно, дріжджі та цукор. Накрийте плівкою і залиште у теплому місці на 1,5–2 години, радить "Мастер Шеф" Литвинова.

З'єднайте холодне молоко з борошном, доведіть до загусання на середньому вогні, постійно помішуючи. У мисці змішайте опару, заварне тісто, борошно, що просіює, молоко, сіль, цукор, спеції, масло і цедру апельсина. Замішуйте тісто близько 10 хвилин, щоб утворилася клейковина.

"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, далі втручайте в тісто замочені сухофрукти та мигдаль. Накрийте плівкою та залиште тісто для підйому на 2 години у теплому місці. Розділіть тісто на 3-6 частин, надайте їм форму. Покладіть їх на дошку та залиште в холодильнику на ніч.

Розігрійте духовку до 160 °C. Випікайте 30-40 хвилин. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, відразу після випікання змастіть олією чи лікером, присипте цукровою пудрою. Остудіть та загорніть у фольгу для зберігання.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader