Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити дивовижну та смачну закуску із солодкою начинкою.
Така ароматна випічка з багатою начинкою із родзинок буде не тільки гарним доповненням до десертного столу, але й підійде для легкого перекусу з чаєм.
Вам знадобляться для приготування опари та начинки:
- Родзинки - 100 г
- Сухі - 100 гр
- Вяленая журавлина — 100 г
- В'ялена вишня – 100 г
- Ром - 100 г
- Мигдаль - 100 г
- Молоко - 100 мл
- Борошно - 150 г
- Свіжі дріжджі - 30 г
- Цукор — 10 г:
- Молоко - 150 мл
- Борошно - 30 г
Основне тісто:
- Опара + заварное тесто
- Борошно - 400 г
- Молоко - 40 мл
- Сіль - 5 г
- Ванільний цукор - 20 г
- Мускатний горіх - 1 г
- Кардамон - 1 г
- Оболонка — 1 гр
- Цукор — 80 г
- Олія (кімнатної температури) - 250 г
- Цедра 1 апельсина
- Замочені сухофрукти та мигдаль
Приготування:
Замочіть сухофрукти у ромі за 2-3 дні до випічки, періодично перемішуючи. Змішайте молоко, борошно, дріжджі та цукор. Накрийте плівкою і залиште у теплому місці на 1,5–2 години, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
З'єднайте холодне молоко з борошном, доведіть до загусання на середньому вогні, постійно помішуючи. У мисці змішайте опару, заварне тісто, борошно, що просіює, молоко, сіль, цукор, спеції, масло і цедру апельсина. Замішуйте тісто близько 10 хвилин, щоб утворилася клейковина.
"Мастер Шеф" Литвинова ділиться, далі втручайте в тісто замочені сухофрукти та мигдаль. Накрийте плівкою та залиште тісто для підйому на 2 години у теплому місці. Розділіть тісто на 3-6 частин, надайте їм форму. Покладіть їх на дошку та залиште в холодильнику на ніч.
Розігрійте духовку до 160 °C. Випікайте 30-40 хвилин. "Мастер Шеф" Литвинова порадила, відразу після випікання змастіть олією чи лікером, присипте цукровою пудрою. Остудіть та загорніть у фольгу для зберігання.
Останні новини України: