Через похолодання в Україні зростає споживання електроенергії
Через похолодання в Україні зростає споживання електроенергії

Через похолодання в Україні зростає споживання електроенергії

У четвер, 17 жовтня, станом на 9:30 рівень споживання електроенергії був на 1,5% вищим, ніж у цей час попереднього дня. Тож споживачів, за можливості, просять користуватися потужними електроприладами у денні години – з 10:00 до 16:00. Про це повідомляє "Укренерго".

- Вчора, 16 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 2,7% вищим, ніж попереднього робочого дня - у вівторок, 15 жовтня. Причина зростання споживання – зниження температури повітря на всій території України, - йдеться у повідомленні.

Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. В години максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватись потужними електроприладами краще у період найефективнішої роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00.

  • 13 жовтня в Міненерго запевнили, що попри заморозки, які прогнозують синоптики найближчими днями, Україна не планує повертатися до графіків відключень світла. 
  • 26 вересня міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що нинішня зима в Україні буде складною, а може навіть найскладнішою. Це підтверджують і звіти міжнародних енергетичних організацій, зазначив він, але при цьому закликав не давати прогнозів щодо тривалості відключень світла.
Джерело матеріала
loader
loader