У ТЦК кажуть, що після рейдів у публічних місцях до них іде більше людей
У ТЦК кажуть, що після рейдів у публічних місцях до них іде більше людей

У ТЦК кажуть, що після рейдів у публічних місцях до них іде більше людей

Рейди в публічних місцях збільшили кількість добровільних появ людей у ТЦК.

Як передає Укрінформ, так в телеефірі прокоментувала дії територіальних центрів комплектації в публічних місцях офіцерка сектору мобілізаційно-оборонної роботи Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Лариса Козак.

"По роботі в публічних місцях дані дії були ефективні. Можу сказати, що явка збільшилась. Більше того, можливо, це якимось чином посприяло підвищенню свідомості наших громадян і люди знову почали прибувати добровільно або за повістками", - сказала Козак.

За її словами, попри все багато порушників уникають прямого контакту з ТЦКта ніколи добровільно не з'являться, через що подібні заходи оповіщення необхідно продовжувати.

"Якщо ми подивимося на ефективність цих заходів, то мені не відомі випадки щодо громадян, які мали в наявності актуальні військово-облікові документи і щоб вони підлягали якимсь затриманням або доставленню в ТЦК. Якщо ми звернемося до нормативно-правової бази, є дуже багато механізмів спонукати громадянина самостійно відвідати ТЦК", - додала офіцерка.

Вона зазначила, що робота відбувається в правовому полі за тими нормативно-правовими актами, які дозволяють проводити такі заходи з оповіщення.

Як повідомляв Укрінформ, заходи оповіщення та перевірки військово-облікових документів здійснюються постійно з моменту введення в дію закону про мобілізацію у зв'язку з введенням у країні правового режиму воєнного стану.

Джерело матеріала
loader
loader