В Києві відбулася акція родичів полонених та безвісти зниклих
В Києві відбулася акція родичів полонених та безвісти зниклих

В Києві відбулася акція родичів полонених та безвісти зниклих

В центрі столиці відбулася мирна акція родичів полонених та безвісти зниклих, які закликали відповідальні структури більш активно домагатись обміну і пошуку військових.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції з’їхались з різних куточків України – Дніпра, Одеси, Харкова, Рівного, Івано-Франківська, Кривого Рогу та інших міст і сіл, аби привернути увагу до проблеми їх рідних і близьких. Сотні дружин, матерів тримали в руках фото своїх чоловіків, батьків, братів, дідусів, аби нагадати про їх долю і закликати владу більш активно комунікувати з родинами військових.

В Києві відбулася акція родичів полонених та безвісти зниклих - Фото 1

Одна з організаторок заходу наголосила, що держава, яку пішли захищати чоловіки, має потурбуватись про своїх синів.

«Нас не цікавить, чому не виходить (обміняти чи знайти – ред.), нас цікавить, що ви зробили для того, щоб був результат. Ми, родини зниклих безвісти, не повинні бігати і оббивати пороги, і кланятися, щоб дізнатися хоч якусь інформацію про своїх рідних. Якщо наші рідні стали на захист держави, то держава повинна стати на наш захист», - зазначила вона.

В Києві відбулася акція родичів полонених та безвісти зниклих - Фото 2

Родини також передали до Кабміну та Офісу Президента звернення, в якому закликали притягнути до відповідальності командирів, чиї накази призвели до масових втрат серед особового складу. У центрі Києва пройшла акція на підтримку військовополонених та зниклих безвісти / Фото: Lb.ua

Акцію на Майдані Незалежності активно підтримали водії машин, громадського транспорту, гучно вмикаючи звукові сигнали своїх авто.

Як повідомляв Укрінформ, 13 жовтня у Києві відбулася традиційна щотижнева акція-нагадування в межах ініціативи «Не мовчи! Полон вбиває!»на підтримку українських військовополонених.

Джерело матеріала
loader