Росія готується до ударів по ядерних об’єктах в Україні - МЗС
Росія готується до ударів по ядерних об’єктах в Україні - МЗС

Росія готується до ударів по ядерних об’єктах в Україні - МЗС

Російська війська готуються до ударів по об’єктах ядерної енергетики в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга на спільному брифінгу з міністрами закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія має повне домінування в повітрі. Ми знаємо, що вони готують удари по об’єктах нашої ядерної енергетики», - сказав Сибіга.

Через це Україна наполягає на знятті будь-яких обмежень щодо застосування ракет далекого радіусу дії по військовим обʼєктам на території Росії.

«Це наше право, згідно зі статутом ООН, як країни, яка захищається. Це право з самооборони виправдане. Ми цього потребуємо вже зараз. І я радий, що ми з присутніми тут колегами всі однодумці», —наголосив голова МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, міністри закордонних справ Швеції, Норвегії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Литви, Латвії і Данії (Нордично-Балтійська вісімка, NB8) прибули в Одесу. Глава МЗС України обговорив із ними посилення обороноздатності та енергетичної стійкості України напередодні зими і План перемоги Президента Володимира Зеленського.

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader