У МЗС заявили, що Росія готує удари по ядерних об'єктах України
У МЗС заявили, що Росія готує удари по ядерних об'єктах України

У МЗС заявили, що Росія готує удари по ядерних об'єктах України

Українські ядерні об'єкти перебувають під загрозою, оскільки російська армія готується завдати по них удару. Про це заявив міністр закордонних справ Андрій Сибіга на брифінгу з колегами з країн Нордично-Балтійської вісімки в Одесі, повідомляє "Укрінформ".

- Росія має повне домінування у повітрі. Ми знаємо, що вони готують удари по об'єктах нашої ядерної енергетики, – сказав міністр.

У зв'язку з цим глава МЗС закликав країни скасувати заборону застосування далекобійної зброї по об'єктах у Росії. Він нагадав, що Україна має право на захист згідно зі статутом ООН.

- Це право щодо самооборони виправдане. Ми цього потребуємо вже зараз. І я радий, що ми з присутніми тут колегами всі однодумці, - наголосив він.

  • 21 вересня у МЗС заявили, що напередодні зими Кремль може завдати ударів по критичних об'єктах ядерної енергетики України. Йдеться про відкриті розподільні пристрої АЕС та підстанції передачі, які є критичними для безпечної роботи атомної енергетики. Такі дані влада отримала від української розвідки.
  • 25 вересня Володимир Зеленський виступив під час спільних дебатів Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Президент повідомив про план Росії атакувати інфраструктуру атомних електростанцій України, щоби відключити їх від мережі.
Теги за темою
МЗС України
Джерело матеріала
loader