Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій
Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій

Одна з найвідоміших зимових шин у світі – Michelin Alpin – була представлена у своєму сьомому поколінні. Як і всі її попередниці, Alpin 7 виявилась втіленням найсучасніших технологій. Але наскільки це покращило її характеристики на дорозі?

Нова зимова модель французької компанії відноситься до класу так званих європейських шин. Тобто її стихія – не тільки ожеледь і засніжені дороги, а й мокрий асфальт, калюжі і снігова каша. Відтак, за своїм призначенням Michelin Alpin 7 підходить для типових українських зим. І вітчизняним автомобілістам, до речі, вона доступна вже зараз.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 1

Для яких авто призначена шина Michelin Alpin 7

З точки застосування цієї новинки 2024 року, то як і всі найсучасніші моделі топ-сегменту, Alpin 7 призначена для всіх типів легкових транспортних засобів, актуальних для нашого часу.

Тобто це автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння, машини з гібридними силовими установками і з суто електричним приводом. Конструкція каркасу і протектора враховує і більшу масу машин з батареями, і міркування шумності, і потребу заощаджувати кожен ват енергії.

З точки зору типу кузова, в першу чергу виробник бачить шини Alpin 7 на сімейних седанах, універсалах і хетчбеках середнього класу. Нова шина буде доступна в 62 розмірах для коліс діаметром від 15 до 20 дюймів.

А про характеристики зимової новинки, як і про використані для їх досягнення технології, варто поговорити окремо.

Технології і переваги зимової шини Michelin Alpin 7

Перше, що впадає в око при знайомстві з Michelin Alpin 7 – це її симетричний протектор з направленим малюнком.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 2

V-подібний направлений протектор

Широкі і густо розташовані доріжки V-подібної форми – ознака того, що шина добре пристосована і для суто зимових покриттів, і для періодів відлиги, коли на дорозі одночасно можна зустріти всю гаму загроз – мокрий сніг, суміш піску і снігової каші, вологий асфальт і відверті калюжі.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 3

Саме зазначені водовідвідні канавки забезпечують швидке відведення мокрого снігу і вологи з плями контакту.  Відтак, у Alpin 7 знижено ризик аквапланування в найбільш поширеному діапазоні швидкостей. Також широкі канавки з “рубаним” контуром важливі на свіжому і перемеленому колесами снігу – саме вони знаходять упор для ефективного зачеплення під час прискорення і гальмуванні.

Ламелі

На протекторі ми бачимо незвично багато ламелів – дрібних розрізів, завдяки яким шина добре тримає машину на льоду. Кожна ламель, розкриваючись при коченні колеса, своєю гострою гранню протискує шар вологи на льоду і чіпляється за нього, і в такий спосіб колесо уникає прослизання. Оскільки ламелі прорізані в різних напрямках і їх багато, вони ефективно працюють і на гальмування, і на прискорення, і на керованість автомобіля на слизькій поверхні. Завдяки цьому у порівнянні з попередньою моделлю Alpin 7 має кращу маневреність на снігу і на 6% краще зчеплення при гальмуванні.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 4

Гумова суміш

Ще один чинник високих зчіпних якостей шини Michelin Alpin 7 – склад гуми, з якої зроблено її протектор. У цьому  компаунді – олія соняшника як пластифікатор і частинки силіки для збереження еластичності на морозі. Завдяки цьому протектор зберігає чіпкість навіть у люті холоди. Також при всіх своїх льодових характеристиках компаунд допомагає шині чинити мінімальний опір коченню – він на 9% нижче ніж у моделі-попередниці. Відтак, Alpin 7 має знижену витрату енергії (високий індекс енергоефективності).

Структура блоків протектора

У новій моделі використана особлива структура протекторних блоків, які зварені з багатошарової гумової суміші і мають незвичну форму в перетині. Секрет у тому, що за допомогою 3D-друку по металу Michelin навчився виробляти надзвичайно складні форми для шин, які дозволяють формувати так звані прогресивні ламелі: нові канавки з’являються на протекторі в міру зносу шини.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 5

Ця інноваційна конструкція дозволяє підтримувати хороші експлуатаційні характеристики протягом усього терміну служби шини аж до появи індикатора зношування. Що взагалі незвично для зимових покришок.

 

Кому варто купувати шину Alpin 7

Зимову “мішленівську” лінійку Alpin часто називають еталонною, і з нею справді зручно порівнювати іншу зимову гуму. А для пересічного автомобіліста вона може стати максимумом, якого слід прагнути при виборі шин на зиму. Її високі характеристики стануть гарантом більшої впевненості при русі в таких різних і мінливих умовах української зими. А для власників сучасних, багато укомплектованих авто додатковий резон придбати нові Michelin Alpin 7 ще й у тому, що на них з максимально можливою ефективністю будуть працювати електронні системи безпеки, які допомагають водієві безпечно керувати автомобілем.

Нова зимова шина Michelin Alpin 7: весь комплекс технологій - Фото 6

Джерело матеріала
loader
loader