У НАТО поки не підтверджують участь північнокорейських військових у війні в Україні
У НАТО поки не підтверджують участь північнокорейських військових у війні в Україні

У НАТО поки не підтверджують участь північнокорейських військових у війні в Україні

У НАТО поки немає підтвердження повідомленням про те, що військовослужбовці Північної Кореї беруть участь у бойових діях в Україні на боці РФ.

Про це у Брюсселі під час пресконференції перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу сказав генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Так він відповів на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи має Альянс інформацію про логістичні операції з перекидання військ Північної Кореї для їх участі у війні проти України.

«Я не можу підтвердити такі повідомлення, але очевидно, що вони викликають занепокоєння. Що ми знаємо – це те, що Північна Корея допомагає підживлювати російську агресивну війну проти України. Ми рішуче засуджуємо поглиблення військового співробітництва між Росією та Північною Кореєю. Але на цій стадії ми не можемо підтвердити повідомлення, на які ви посилаєтеся», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що Північна Корея у взаємодії з Китаєм та Іраном допомагає Росії у цій війні. При цьому Росія також сплачує за таку підтримку і не завжди – грошима, надаючи натомість свої знання та технології.

«Росія не отримує цю підтримку безоплатно. Вони віддають свої знання, інсайти, інновацій. Тож це двосторонній рух, який не завжди є вигідним для Росії. Але Північна Корея є великою проблемою для нас, і це очевидно», - додав Рютте.

Як повідомлялося, завтра у Брюсселі розпочинається дводенна зустріч міністрів оборони країн Північноатлантичного альянсу, одним з головних питань якої буде продовження підтримки України. Як очікується, у цій зустрічі візьме участь міністр оборони України Рустем Умєров.

Теги за темою
НАТО КНДР
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader